Aksara Kanji

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kanji
Tipe Logografik
Basa Jepang Kuna, Jepang
Kurun wektu
Sistem indhuk Aksara tulang orakel
 → Aksara segel
  → Aksara juru tulis
   → Kaishu
    → Kanji
Sistem warga Hanja,
Zhuyin,
Hanzi prasaja,
Chu Nom,
Aksara Khitan,
Aksara Jurchen
ISO 15924 Hani, Hans, Hant
Japanese word "Kanji" (Mincho typeface).png
Tembung "kanji" ditulis jroning aksara kanji

KanjiSwara rungokna (漢字?), sacara harfiah tegesé "aksara saka Han", iku aksara Tionghoa sing dipigunakaké jroning basa Jepang. Kanji minangka salah siji saka papat sèt aksara sing dipigunakaké jroning tulisan modhèrn Jepang saliyané kana (tembungkana, hiragana) lan romaji. Kanji biyèné uga disebut mana (真名?) utawa shinji (真字?) kanggo mbédakaké saka kana. Aksara kanji dianggo nglambangaké konsèp utawa idhé (tembung aran, akar tembung kriya, akar tembung sipat, lan tembung katrangan). Sauntara kuwi, hiragana (zaman biyèn tembungkana) umumé dianggo minangka okurigana kanggo nulisaké inflèksi tembung kriya lan tembung-tembung sing akar tembungé ditulis nganggo kanji, utawa tembung-tembung asli basa Jepang. Saliyané iku, hiragana dianggo nulis tembung-tembung sing angèl ditulis lan diéling-éling yèn ditulis nganggo aksara kanji. Kajaba tembung pungut, aksara kanji dianggo nulis amèh kabèh tembung sing asal saka basa Tionghoa lan basa Jepang.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Wacan[sunting | sunting sumber]

  • DeFrancis, John (1990). The Chinese Language: Fact and Fantasy. Honolulu: University of Hawaii Press. ISBN 0-8248-1068-6.
  • Hadamitzky, W., and Spahn, M., (1981) Kanji and Kana, Boston: Tuttle.
  • Hannas, William. C. (1997). Asia's Orthographic Dilemma. Honolulu: University of Hawaii Press. ISBN 0-8248-1892-X (paperback); ISBN 0-8248-1842-3 (hardcover).
  • www.japan-guide.com
  • Kaiser, Stephen (1991). Introduction to the Japanese Writing System. In Kodansha's Compact Kanji Guide. Tokyo: Kondansha International. ISBN 4-7700-1553-4.
  • Morohashi Tetsuji, 大漢和辞典/Daikanwajiten (Comprehensive Chinese-Japanese Dictionary) 1984-1986. Tokyo: Taishukan (generally regarded as the most authoritative kanji dictionary)
  • Mitamura, Joyce Yumi and Mitamura, Yasuko Kosaka (1997). Let's Learn Kanji. Tokyo: Kondansha International. ISBN 4-7700-2068-6.
  • Unger, J. Marshall (1996). Literacy and Script Reform in Occupation Japan: Reading Between the Lines. ISBN 0-19-510166-9

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aksara_Kanji&oldid=829948"