Aksara Brahmi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Aksara Brahmi iku aksara sing dipigunakaké ing India samangsa pamaréntahan Raja Asoka (270 SM - 232 SM). Aksara iki ditulis saka kiwa manengen senadyan miturut aksara Aram utawa huruf Fenisia ing Wétan Tengah sing ditulis saka tengen mangiwa.

Aksara Brahmi iki tumrap perkembangan aksara ing Asia wigati banget, sebab minangka cikal bakal kabèh aksara ing India lan uga ing Asia Kidul-wétan, klebu ing Nusantara.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aksara_Brahmi&oldid=828985"