Aksara Cinten

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
汉字 (Hànzì)
ing rupi sederhana.
Wujud tradhisionalipun inggih 漢字.

Aksara Cinten (漢字) punika rupa-rupi kaserat basa Cinten, kaliyan ugi, minangka langkung sakedhik; basa Jepang saha basa Korea (namung ing Korea Kidul). Aksara Cinten sampun ical saking basa Vietnam — ing pundi dipun enggé ngantos abad kaping 20 — kaliyan ing Korea Lor, ingkang sampun kagantos Hangul.

Aksara Cinten kasebut hànzì ing basa Mandharin, kanji ing basa Jepang, hanja utawi hanmun ing basa Korea, kaliyan hán tư (ugi kaanggé ing seratan chu nom) ing basa Vietnam.

Kapurih ugi kersa mriksani[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aksara_Cinten&oldid=804754"