Tembung sipat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tembung sipat (basa Latin: adjectivum) utawa adjektif utawa kahanan iku tembung sing nuduhaké wataké tembung aran. Tembung sipat biasané gandhèng karo jejer. Tembung sipat ngowahi tembung aran utawa tembung sesulih, biasané kanthi njelasaké utawa andadèkaké luwih spésifik. Tembung sipat bisa nerangaké kuantitas, kecukupan, urutan, kualitas, urawa panekanan sawijining tembung. Conto tembung sifat antara liya katos, adoh, lan sugih[1] [2] [3].

Catheran sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Tata Bahasa Baku Bahasa Indonesia, Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia 1988
  2. ^ Tata Bahasa Jawa, DR. Purwadi, M.Hum., et al Media Abadi Yogyakarta, 2005
  3. ^ Paramasastra Bahasa Jawa, DR. Ario Bimo Setyanto, S.H., Panji Pustaka Yogyakarta, 2007

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Wikibooks
Wikibooks Basa Indonesia gadhah kaca kanthi sesirah
  1. H. Alwi; Soenjono Dardjowidjojo, Hans Lapoliwa, Anton M. Moeliono (1998). Tata Bahasa Baku Bahasa Indonesia. Jakarta: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia.
  2. "Kata", written at Jakarta, Ensiklopedi Nasional Indonesia (ENI), 8, PT. Cipta Adi Pustaka, 1990
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_sipat&oldid=829163"