Tembung lingga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tembung lingga iku tembung sing durung owah saka asalé (tembung asal). [1][2] Tembung lingga duwé teges kang bisa béda nalika wis diwènèhi wuwuhan (ater-ater, sisipan, utawa panambang) kang banjur dadi Tembung Andhahan. [3] Saben tembung lingga bisa ndadekake tembung andhahan.[4]

Tuladha:

Tembung lingga semu[sunting | sunting sumber]

Tembung lingga semu yaiku ambalan semu wangun basa sing nuduhaké tembung ambal murni. Wangun iki ora bisa dipisahaké,ora nuduhaké makna kaya makna tembung ulang murni umumipun. lingga semu dibedakaké dadi loro, yaiku :

  1. . tembung ambal semu sing bisa dilacak
    1. ula-ula
    2. aling-aling
    3. undur-undur
    4. uget-uget
  2. tembung ambal sing ora bisa dilacak
    1. ali-ali
    2. alang-alang
    3. api-api

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Paramasastra Bahasa Jawa, DR. Aryo Bimo Setiyanto, S.H.
  2. ^ Tata Bahasa Jawa, DR. Purwadi, M.Hum., et al Media Abadi Yogyakarta, 2005
  3. ^ Paramasastra Bahasa Jawa, DR. Ario Bimo Setyanto, S.H., Panji Pustaka Yogyakarta, 2007
  4. ^ (en)What is a stem

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_lingga&oldid=885185"