Tembung andhahan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Tembung Andhahan)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tembung Andhahan iku tembung kang wus owah seka asliné (tembung lingga). Ing basa Indonesia, tembung andhahan diarani kata jadian. Tambahan saka tembung lingga iku bisa arupa siji utawa campuran seka:

Umpamane:

  • katresnan seka ka+tresna+an.
  • lumingsir seka lingsir antuk sisipan um.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_andhahan&oldid=492825"