Tembung panyilah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tembung panyilah utawa tembung pangarep utawa jroning Basa Indonésia:kata sandhang iku tembung kanggo nyilah-nyilahaké tembung aran. Ana ing basa Jawa cacahé ora akèh, kayata: si, sing, sang, kang, iku, mau, e/ne, para.

Tuladha:

  • Kabeh manungsa, ya si Naya, si Dhadhap, si Waru kabèh umat Dalem kang kudu kita tresnani.
  • Sing (kang) sapa anresnani marang Gusti, kudu nresnani marang sapapadhané.
  • Ana Gréja mau aku sembahyang rosario (tasbèh).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_panyilah&oldid=492807"