Tembung wilangan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tembung wilangan (Basa Indonésia: kata bilangan utawa numeralia) punika satunggiling tembung wonten ing Basa Jawi ingkang mratélakaken cacahing barang utawi undha-usuk urutanipun. Tembung wilangan saged kapérang dados :

  1. Tembung wilangan ingkang mratélakaken cacah, kalebet tembung wilangan babon, wilangan pecahan.
  2. Tembung wilangan ingkang mratélakaken urutan ( tembung wilangan susun)
  3. Tembung wilangan ingkang dèrèng cetha

Sanèsipun tembung wilangan ingkang kasebat ing nginggil taksih wonten sauntawis tembung wilangan sanès kadosta wilangan Romawi lan wilangan ingkang mratélakaken wayah (jam).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_wilangan&oldid=825974"