Panambang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Panambang iku pocapan utawa tembung kang diselehake ing pungkasane tembung kang bisa ngowahi arti seka tembung linggane. Yen ing basa Indonesia, panambang iku disebut akhiran. Panambang ing basa Jawa ngoko yaiku: a, i, e, n, an, en, ana, aké, na, ni, , ku, lan mu. Tuladha:

  • sura + n --> suran
  • rasa + --> rasané
  • karep + mu ---> karepmu

Uga ana panambang basa Jawa krama yaiku: ipun, aken.

Tuladha:

  • lenggah + ipun --> lenggahipun
  • tedah + aken --> tedahaken

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panambang&oldid=885467"