Tembung aran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tembung aran (jroning Basa Indonesia: kata benda utawa nomina), iku tembung jroning Basa Jawa sing nuduhaké jeneng utawa aran sawijining barang lan apa waé sing dianggep barang[1]. Jroning tatanan sawijining ukara, tembung aran iki minangka tembung sing bisa dadi jejer (subyek) lan lésan (obyek). Kayadéné jroning paramasastra Basa Indonésia, tembung aran ing paramasastra Basa Jawa uga ora owah senadyan gunggungé barang luwih saka siji (plural).

Tuladha:

  • Aku pancen raket banget karo Bayu.
  • Sekolahanku nganakake kegiatan perkemahan penerimaan anggota penggalang anyar.

Pandhapuking tembung aran[sunting | sunting sumber]

Tembung aran dibédakaké dadi rong golongan yakuwi:

  1. Tembung aran kang maujud (wanguné kasat mata)
  2. Tembung aran sing ora maujud

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wacan[sunting | sunting sumber]

  • DR. Purwadi, M.Hum. et al Tata Bahasa Jawa Penerbit Media Abadi, Yogyakarta ISBN 979-3525-50-9
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_aran&oldid=825953"