X Factor Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Gambar:3finalisXFactorIndonésia.jpg
3 Finalis X Factor Indonésia Nu Dimension, Fatin Shidqia, Novita Dewi.

X Factor Indonésia inggih punika satunggaling adicara pamadosan bakat ingkang dipunadhopsi saking The X Factor (Inggris) kanthi sponsor saking FremantleMedia ingkang kerja sarengan RCTI. Adicara punika kalebet adicara pamadosan bakat ing babagan nyanyi. Isinipun ngengingi musik lan tayang kanthi dhurasi wekdal 200 menit.

Sasampunipun sukses ing 40 nagara lan ngrebat kawigaten mayuta-yuta pamiyarsa TV ing donya, Program X Factor salajengipun dipunadhopsi déning Indonésia kanthi layar RCTI. X Factor Indonésia kalebet adicara kompetisi nyanyi kanthi wewatesan ingkang bénten kaliyan adicara pamadosan bakat sanèsipun. Sedaya penyanyi umuripun minimal 15 taun ngantos maksimal ingkang boten dipunwatesi, kanthi kategori solo utawi grup vokal gadhah kasempatan ingkang sami kanggé mujudaken impen dados artis donya. Audhisi X Factor Indonésia katindakaken ing 10 kitha ing Indonésia; Medan, Bandung, Padang, Balikpapan, Manado, Makassar, Manado, Surabaya, Yogjakarta, lan Jakarta.[1]

Panatacara[besut | besut sumber]

Juri[besut | besut sumber]

Kontestan[besut | besut sumber]

Nama Kontestan Tempat, Tanggal Lahir Kategori Mentor Keterangan
Dicky Adam Siregar Jakarta, 4 Juli 1993 Boys Anggun C. Sasmi Dipuneleminasi (Dead Lock)
Gede Bagus Denpasar, 14 April 1991 Boys Anggun C. Sasmi Dipuneleminasi (3-1 Kangge Mikha Angelo)
Mikha Angelo Jakarta, 08 November 1997 Boys Anggun C. Sasmi Dipuneleminasi
Fatin Shidqia Lubis Jakarta, 30 Juli 1996 Girls Rossa Jawara I
Shena Malsiana Jakarta, 14 Oktober 1991 Girls Rossa Dipuneleminasi
Yohanna Febrianti Surabaya,07 Fèbruari 1990 Girls Rossa Dipuneleminasi (Dead Lock)
Dalagita Bandung, 1995-1997 Group Ahmad Dhani Dipuneleminasi (3-1 Kangge Isa Raja)
Illusia Girls Jakarta, 1990-1997 Group Ahmad Dhani Dipuneleminasi (3-1 Kangge Gede Bagus)
Nu Dimension Jakarta,1987-1995 Group Ahmad Dhani Jawara III
Agus Hafilludin Balikpapan, 12 Agustus 1985 Over 26 Bebi Romeo Dipuneleminasi (3-1 Kangge Shena Malsiana)
Alex Rudiart Bandung Over 26 Bebi Romeo (Wild Card) Dipuneleminasi (3-1 Kangge Gede Bagus)
Isa Raja Jakarta, 31 Dhésèmber 1979 Over 26 Bebi Romeo Tereleminasi (Dead Lock)
Novita Dewi Jakarta, 15 Nov 1978 Over 26 Bebi Romeo Jawara II

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. X Factor Indonésia. "about x-factor". xfactorindonesia.com. Dijupuk 18 Maret.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. Kapanlagi. "X Factor Indonésia". Kapanlagi.com. Dijupuk 18 Maret.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Cithakan:Finalis X Factor Indonésia

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Website resmi