Wedhus gembel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wedhus gembel
Flock of sheep.jpg
Cumbon
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Artiodactyla
Famili: Bovidae
Subfamili: Caprinae
Génus: Ovis
Spésies: O. aries
Jeneng binomial
Ovis aries
Linnaeus, 1758
Kumpul saka wedhus ing Patagonia, Argentina

Wedhus gembel utawa wedhus gimbal utawa wedhus gibas (Ovis) ya iku sato kéwan rajakaya saèmper wedhus nanging nduwèni wulu kang brintik lan ketel saéngga diarani wedhus gembel. Kéwan iki diingu kanggo diajab daging lan susuné. Ing negara manca, wuluné uga diajab kanggo gawé sandhangan.

Bédané wedhus lan wedhus gembel[besut | besut sumber]

Wedhus :

  • wulune lurus
  • pakané ramban lan gegodhongan
  • diingu kanthi dikandhang
  • wernané umumé ireng utawa soklat blenthang putih

wedhus gembel

  • wuluné brintik lan gembel
  • pakané suket
  • umumé perlu dingon ana ing sawah utawa lapangan
  • wernané umume putih, mawa capuran ireng utawa soklat

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Paling ora ana pitung spesies domba:

Akèhé ras wedhus gembel agawé wong mérang adhedhasar kamupangatané:

  • wedhus gembel pengasil wol
  • wedhus gembel pedaging
  • wedhus gembel pengasil wol sekaligus pedaging

Uga delengen[besut | besut sumber]

wedhus