Menyang kontèn

Vayigash

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Yusuf Diakoni dening Para Abange (lukisan taun 1863 dening Léon Pierre Urbain Bourgeois)

Vayigash utawa Vaigash (וַיִּגַּשׁIbrani kanggo "lan ia nyedhaki" utawa "banjur kuwi ia nyedhaki," tembung kapisan saka parsyah kasebut) yaiku Wacaan Torèt Saben Minggu (פָּרָשָׁה, parashah) kasewelas ing siklus wacaan Torèt Yahudi taunan. Wacaan kasebut ngeliputi Purwaning Dumadi 44:18-47:27. Ing parsyah kasebut, Yehuda memohon marang perantaraan sodarane Benyamin, Yusuf ngungkapke dheweke marang para abange, Yakub datheng menyang Mesir, lan papréntahan Yusuf ing Mesir sing nyelametke wong-wong nanging ngobah kabeh wong Mesir dadi budak.

Parsyah kasebut kalebu 5.680 aksara Ibrani, 1.480 tembung Ibrani, 106 ayat lan 178 baris ing gulungan Kitab Torèt (סֵפֶר תּוֹרָה, Sefer Torah).[1] Yahudi maca iku ing Sabat kasewelas sawise Simchat Torah, umume ing Dhesember lan wiwitan Januari.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Bereshit Torah Stats". Akhlah Inc. Diarsip saka sing asli ing November 23, 2018. Dibukak ing July 6, 2013.
  2. "Parashat Vayigash". Hebcal. Dibukak ing December 16, 2014.