Va'eira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Tulah Kapitu (lukisan taun 1823 dening John Martin)

Va'eira, Va'era, utawa Vaera (וָאֵרָאIbrani kanggo "lan aku nongol," tembung kapisan sing dikandani Allah ing parashah kasebut, ing Pangentasan 6:3, menika Wacaan Torèt Saben Minggu (פָּרָשָׁה, parashah) kapapat welas dalam siklus bacaan Torèt Yahudi taunan lan kapindho ing Kitab Pangentasan. Wacaan kasebut ngeliputi Pangentasan 6:2-9:35. Parsyah kasebut nyritani pitu tulah Mesir kapisan.

Wacaan kasebut kalebu 6.701 aksara Ibrani, 1.748 tembung Ibrani, 121 ayat lan kira-kira 222 baris ing gulungan Kitab Torèt (סֵפֶר תּוֹרָה, Sefer Torah).[1] Yahudi maca iku ing Sabat (שַׁבָּת, Shabbat) kapapat welas sawise Simchat Torah, umume ing wulan Januari utawa kadhangkala pungkasan Dhesember.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Torah Stats — Shemoth". Akhlah Inc. Diarsip saka sing asli ing February 21, 2019. Dibukak ing July 6, 2013.
  2. "Parashat Vaera". Hebcal. Dibukak ing January 8, 2015.