Menyang kontèn

Chayei Sarah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pangkebumian Sarah (engravir gawean Gustave Doré saka Alkitab La Sainte taun 1865)

Chayei Sarah, Chaye Sarah, utawa Hayye Sarah (חַיֵּי שָׂרָהIbrani kanggo "kauripan Sarah," tembung-tembung kapisan ing parsyah kasebut) yaiku Wacaan Torèt Saben Minggu (פָּרָשָׁה, parashah) kalima ing siklus wacaan Torèt Yahudi taunan. Wacaan kasebut ngeliputi Purwaning Dumadi 23:1-25:18. Parsyah kasebut ngisahke crita negosiasi Abraham kanggo tuku panggonan pangkebumian garwane Sarah lan misi pelayane kanggo nemoke garwa kanggo putra Abraham, Ishak.

Parsyah kasebut kalebu 5.314 aksara Ibrani, 1.402 tembung Ibrani, 105 ayat lan 171 baris ing Gulungan Kitab Torèt (סֵפֶר תּוֹרָה, Sefer Torah).[1] Yahudi maca iku ing Sabat kalima sawise Simchat Torah, umumne ing November, nanging kadhangkala ing pungkasan Oktober.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Bereshit Torah Stats". Akhlah Inc. Diarsip saka sing asli ing November 23, 2018. Dibukak ing July 6, 2013.
  2. "Parashat Chayei Sara". Hebcal. Dibukak ing November 4, 2014.