Timur Pradopo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Drs.
Timur Pradopo
General Police Timur Pradopo.png
Kepala Kepulisian Nagara Républik Indonésia 21
Lungguh
22 Oktober 2010 – 25 Oktober 2013
Kadhisiki Bambang Hendarso Danuri
Kagantèni Sutarman
Kepala Baharkam Mabes Polri
Lungguh
4 Oktober 2010 – 22 Oktober 2010
Kadhisiki Komjen Pol Iman Haryatna
Kagantèni Komjen Pol Fajar Prihantoro
Rerincèn priangga
Lair

10 Januari 1956 (umur 60)
 Indonésia Desa Gempol Legundi, Kecamatan Gudo, Kabupatèn Jombang,

Jawa Timur, Indonesia
Sisihan Irianti Sari Andayani
Anak Moh Bimo Aryo Seto
Dhea Istigfarina Miranti
Agama Islam

Jenderal Pulisi Drs. Timur Pradopo (miyos ing Jombang, Jawa Wétan, 10 Januari 1956) inggih punika pangarsanipun Kapulisian Indonésia wiwit 22 Oktober 2010.[1] Jenderal bintang sekawan punika alumnus Akadhemi Kapulisian Républik Indonésia (AKABRI) taun 1978 punika dados gantosipun Jenderal Bambang HEndarso Danuri.[2] Panjenenganipun pikantuk bebingah Satya Lencana 16 taun.[1] Komjen Pulisi Timur Pradopo inggih punika lulusan Akadhemi Kapulisian Républik Indonésia (AKABRI) ing taun 1978.[2] Panjenenganipun miwiti kariéripun minangka Perwira Samapta Poltabes Semarang.[2] Taun 1997-1999, Timur dados Kapolres Metro Jakarta Kilèn, Kapolres Metro Jakarta Pusat (2000), lan Kapolwiltabes Bandung (2001).[2]

Kariér[besut | besut sumber]

Urutan kariéripun Timur Pradopo inggih punika:

  • Perwira Samapta Poltabes Semarang,
  • Perwira Operasi Satuan Lalu Lintas Semarang,
  • Kepala Seksi Ops Poltabes Semarang,
  • Kapolsekta Semarang Wétan,
  • Kabag Lantas Polwil Kedu,
  • Kasubag Ops Dit Lantas Polda Metro Jaya,
  • Kasat Lantas Restro Jakarta Pusat,
  • Kapolsek Metro Sawah Besar,
  • Waka Polres Tangerang,
  • Kabag Jianma Dit Lantas Polda Metro Jaya,
  • Kapolres Metro Jakarta Kilèn (1997-1999),
  • Kapolres Metro Jakarta Pusat (1999-2000),
  • Kapuskodal Ops Polda Jawa Kilèn (2000),
  • Kepala Polwiltabes Bandung (2001),
  • Kakortarsis Dediklat Akpol (2002),
  • Irwasda Polda Bali (2004),
  • Kapolda Banten (2005),
  • Kaselapa Lemdiklat Polri (2008),
  • Staf Ahli Bidang Sosial Pulitik Kapolri (2008),
  • Kapolda Jawa Kilèn (2008-2010),
  • Kapolda Metro Jaya (2010),
  • Kepala Badan Pemeliharaan Keamanan (Kabaharkam) Polri (2010).[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)http://hendralesmana.com/timur-pradopo-profil-dan-biodata.wp Timur Pradopo Profil dan Biodata Timur Pradopo] dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  2. ^ a b c d e (id)[1] dipunundhuh tanggal 7 September 2011) Cacad sitiran: Invalid <ref> tag; name "internet1" defined multiple times with different content

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(id)http://hendralesmana.com/timur-pradopo-profil-dan-biodata.wp Timur Pradopo Profil dan Biodata Timur Pradopo]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Timur_Pradopo&oldid=1093007"