The Three Caballeros

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Three Caballeros
Three caballeros poster.png
Original theatrical release poster
Disutradarani Norman Ferguson
Diprodhuseri Walt Disney
Ditulis déning Homer Brightmen
Ernest Terrazas
Ted Sears
Bill Peet
Ralph Wright
Elmer Plummer
Roy Williams
William Cottrell
Del Connell
James Bodrero
Dibintangi Clarence Nash
José Oliveira
Joaquin Garay
Dimusiki Edward H. Plumb
Paul J. Smith
Charles Wolcott
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning RKO Radio Pictures, Inc.
Tanggal metu
21 Dhésèmber 1944 ing Mèksiko
Suwéné
72 menit
Nagara United States
Basa Inggris
Spanyol
Portugis

The Three Caballeros inggih punika filem animasi Amérika ingkang dipunwedalaken ing taun 1944 déning Walt Disney Productions lan dipunbiwarakaken déning RKO Radio Pictures. Film punika inggih minangka filem animasi nomer pitu saking Disney wonten ing filem Disney ingkang mlebet wonten ing biyoskup lan minangka sambunganipun filem ingkang dipundamel ing taun 1942 ingkang kanthi irah-irahan Saludos amigos, ingkang filem punika inggih minangka filem petualangan ing tlatah-tlatah ing Amérika Latin.[1] Film punika minangka péranganing kearepan ingkang saé saking studio Walt Disney kanggé Amérika Selatan, nanging langkung sakedhik propagandanipun, lan ingkang dados tokoh ingkang wigati wonten ing filem punika inggih Donal Bèbèk, lan kanca lawasipun Joe Carioca, satunggalin wujud manuk jakatuwa ingkang nganggé klamben jas lan nganggé payung ingkang asalipun saking Brazil, lan ing salajengipun inggih badhé kekancan kaliyan naca ingkang énggal inggih punika koboi pitik lanang saking Meksiko ingkang gadhah nama Panchito Pistoles.[2] Sapérangan artis saking Amérika Selatan ugi kathah katingal wonten ing filem punika kalebet penyanyi Aurora Miranda (ingkang ugi sedhèrekipun saking Carmen Miranda) lan Dora Luz, lan ugi penari Carmen Molina.[3][4]

Award Result
Best Musical Score Nominasi
Best Sound Recording
C. O. Slyfield
Nominasi

Film punika inggih nyariosaken ngengingi Donal bebek ingkang mbikak bebungah saking kncanipun ing Amérika Selatan. Film punika inggih sepisanan dipunwedalaken ing Mexico City ing tanggal 21 Dhésèmber 1944. lan filem punika sepisanan medal ing Amérikah Sarékat ing tanggal 3 Pebruari 1945.[5]

==Dipunwe* Meksiko: 21 Dhésèmber 1944 (Mexico City)

Tokoh lan karakteripun[besut | besut sumber]

Home video[besut | besut sumber]

  • 1982 (VHS lan Betamax)
  • 1987 (VHS lan Betamax)
  • October 28, 1994 (VHS lan Laserdisc-Masterpiece Collection)
  • 1995 (Laserdisc-Exclusive Archive Collection)
  • May 2, 2000 (VHS and DVD-Gold Classic Collection)
  • April 29, 2008 (DVD-Classic Caballeros Collection)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Watts, Steven (1997). The Magic Kingdom: Walt Disney and the American Way of Life". New York.: Houghton Mifflin. k. 248. ISBN 0-395-83587-9. 
  2. Maltin, Leonard (1973). The Disney Films". New York.: Bonanza Books. k. 67. ISBN 0-517-177412. 
  3. "The 18th Academy Awards (1946) Nominees and Winners". oscars.org. Dijupuk 2011-08-16. 
  4. Academy Awards Database http://awardsdatabase.oscars.org/ampas_awards/DisplayMain.jsp?curTime=1283868043480
  5. "Gran Fiesta Tour at Walt Disney World". WDWHistory.com.