Donal Bèbèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Donal Bèbèk
The Spirit of 43-Donald Duck, cropped version.jpg

Donal Bèbèk
Penampilan perdhana The Wise Little Hen (Silly Symphonies) taun 1934[1]
Pencipta Walt Disney
Pengisi swara Clarence Nash (1934-1985), Tony Anselmo (1985-sekarang)
Informasi kagandhèng
Jeneng alias
Sedulur Gober Bèbèk, Kwik, Kwèk, lan Kwak, Hortensia Bèbèk, Dumbella Bèbèk, Kweker Bebek, Untung Banyak, Didi Bèbèk, Nenek Bebek, Agus Banyak
Kéwan ingon-ingon
Kanca
Mungsuh Pokijan, Grombolan Siberat, Untung Banyak, Mimi Hitam

Donal Bèbèk ya iku salah sawijining karakter Disney sing arupa Bèbèk sing asring nganggo klambi pelaut biru / kelasi ora nganggo kathok. Donal tampil pertama tanggal 9 Juni 1934 ana ing kartun "The Wise Little Hen". Miturut kartun Donald Gets Drafted (1942), jeneng lengkape Donal Bèbèk ya iku Donal Fauntleroy Bèbèk (jeneng tengahe iku referensi kanggo topi pelaut sing dadi aksesoris klambi Fauntleroy).[2] Karakter Donal karo swara khase iku asil kerjane pengisi swara. ya iku Clarence "Ducky" Nash. Karyane iki sing bisa ngangkat Donal lan dadi icon kanthi karakter kang unik. Sifat Donal sing paling terkenal ya iku sifate sing gampang nesu. Dheweke uga asring dipecat lan gonta-ganti prakaryan, nanging iku nunjukake yen dheweke luwih terampil saka karakter Disney liyane amarga bisa kerja warna-warna. Ulang taun Donal diakoni ing tanggal 9 Juni 1934,[3] dina pas pertama Donal metu, nanging ing film The Three Caballeros, ulang taune dina Jumat kaping-13, malah, miturut kartun Donald's Happy Birthday, ulang taun Donal tanggal 13 Maret.

Swara Donal sing terkenal diswarai déning Nash, nanging dheweke mung ngisi swara Donal tekan taun 1985, saka taun 1985, Donal diswarai déning Tony Anselmo sing wis dilatih déning Nash.[4]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  • (en)Ariel Dorfman, Armand Mattelart, David Kunzle (trans.), How to Read Donald Duck: Imperialist Ideology in the Disney Comic ISBN 0-88477-023-0 (Anti-Donald Duck Marxist Critique)
  • (en)Walt Disney Productions, Walt Disney's Donald Duck: 50 Years of Happy Frustration, Courage Books, May 1990 ISBN 978-0-89471-530-3.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Donal Bebek". Arsip Disney. Disney. Retrieved 30-8-2007.  Check date values in: |access-date= (help)
  2. ^ "All Hands On Duck". Quack Pack. TV.com. 
  3. ^ "When is Donald Duck's birthday? When did he debut?". Guest Services. Disney. 
  4. ^ "Top Ten Most Famous Cartoon/Comic Characters". Retrieved 2007-08-30. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Donal_Bèbèk&oldid=988105"