Gober Bèbèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Scrooge McDuck
BarksScrooge.jpg

"Gober Bebek, Bebek paling sugih ing donya.", oleh Carl Barks
Penampilan perdhana Christmas on Bear Mountain, di majalah Donald Duck Four Color nomor 178 tahun 1947
Pencipta Carl Barks
Pengisi swara Alan Young
Informasi kagandhèng
Jeneng alias Paman Gober, Bebek paling sugih ing donya
Sedulur Donal Bebek, Kwik, Kwek dan Kwak, Fergus Bebek, Downy O'Drake, Matilda Bebek, Hortensia Bebek, Pothole Bebek
Kéwan ingon-ingon
Kanca Lang Ling Lung, Nona Ketik, Untung Angsa, Desi Bebek, Miki Tikus, James
Mungsuh Mimi Hitam, Gerombolan Siberat, Roker Bebek, Gover Bebek

Gober Bèbèk utawa Scrooge McDuck (lair ing Glasgow, Skotlandia taun 1867) iku salah sijine tokoh Walt Disney.[1] Paman Gober mujudake bèbèk antropomorfisme Glasgow, carita fiksi kang karipta déning Carl Barks.[2] Karakter iki wiwitan metu ing carita Christmas on Bear Mountain saka majalah Four Color Comics nomer 178, dipublikasikake déning Dell Comic nalika Desember 1947.[2] Ing taun 1952 dheweke digawekake serial komik dhewe kanthi irah-irahan Uncle Scrooge.[2] Jeneng Gober iku asale saka Dagobert Duck, adaptasi saka basa Walanda kanggo karakter Disney Scrooge Mc Duck.[2] Jeneng Scrooge dhewe dijupuk saka Ebenezer Scrooge, karakter ing novel Charles Dickens (1843).[2] Gober digambarake kanthi karakteristik jambang, kacamata, lan aksen Skotlandia kang metu ing film propaganda Disney nalika Perang Dunia II, The spirit of '43.[2] Gober, kang paklike Donald Bebek iku dinobatake déning majalah Forbes minangka tokoh kartun paling sugih ing donyaning fiksi.[2] Paman Gober dadi urutan paling sugih jalaran kasenengane nglumpukake koin emas.[2] Dheweke uga nduwe gudhang emas kang ditaksir kira-kira 44 milyar dollar Amerika Sarekat.[2] paman Gober iku digambarake minangka wong kang hemat banget, nanging iku malah ndadekake dheweke pelit lan seneng nglumpukake bandha.[2] Awit saka iku, Paman Gober bisa dadi bebek paling sugih.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gober_Bèbèk&oldid=989941"