Kacamata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kacamata

Kacamata yaiku lensa tipis kang gunané kanggo normalaké mripat supaya bisa ngingeti kanthi cetha.[1] Kacamata ana rangkané.[1] Rangka gunané panggonan kanggo nempléké lensa.[1] Rangka kacamata diarani frame.[1] Saliyané dadi alat kanggo mbiyantu pandelengan, kacamata uga dadi alat kanggo gaya utawa modhél gaya.[1] Kacamata uga kena kanggo nikmati hiburan.[1] Kacamata kang kanggo nikmati hiburan iki kayata kacamata tiga dhimensi kanggo ndeleng film tiga dimensi.[1]


Sajarah[sunting | sunting sumber]

Kacamata wis ana wiwit jaman Néro, dhéwéké iku kaisar Roma.[2] Nero nguwasai pamaréntahan taun 54 nganti 68 Masehi.[2] Néro nggunakaké watu permata cekung kanggo maca lan ndeleng pertunjukkan, sanajan ora ana sing ngerti Nero nduwéni masalah karo mripaté.[2]

Bangsa Cina kang sepisanan nggunakaké kacamata kaya sing dianggo saiki.[2] Biyasané kacamata iku digawé saka lensa kang bentuké oval kang amba.[2] Kacamata uga ana kang digawé saka kristal watu lan rangka saka tempurung kura-kura.[2]Supaya bisa nyekel kaca utawa lensané, bangsa Cina nggunakaké kawat kang diwénéhi pemberat lan dicantolaké ing kuping lan lensan ditaléni ing topi utawa dicantolaké ing pelipis.[2] Bangsa Cina wektu iku nggunakaké kacamata mung kanggo jimat supaya bisa nduweni berkah utawa rejeki. [2]Saliyané iki kacamata uga dianggo supaya katon luwih nduwéni wibawa.[2] Nalika semana bangsa Cina kadang-kandang mung nggunakake rangka kacamata kang ora ana lensané.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)["Sejarah Kacamata">Wulffson, Don M.H: " Kisah-Kisah Menarik Di Balik Penemuan Benda-Benda Biasa Dalam Kehidupan Sehari-Hari", halaman 100. Penerbit Arena, 2000. ISBN 979-6695-13-5 ]
  2. ^ a b c d e f g h i j (en)antiquespectacles.com(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kacamata&oldid=830506"