Topi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Maneka warna topi

Topi ya iku salah sawijininng sandhangan sing digunakaké ing sirah[1]. Topi biyasanè duwé pucuk dhuwur saktepi utawa rong tepi[2]. Topi bisa disèlèhke ing sirah.Topi wadon dilengkapi penyemat topi[3].

Sajarah[besut | besut sumber]

Topi asalè saka Chitral dan Gilgit laladan sing saiki ana ing lor Pakistan[4]. Saka popularitas suku-suku Pashtun Utara ing awal abad rongpuluh dadi gantinè sorban sing gedhé lan ruwet[4]. Uga olèh popularitas saka Nuristan lan Tajik saka Panjsher lan Warakhshan[4].

Jinis-jinis Topi[besut | besut sumber]

Ana sepuluh jinis topi sing populèr ing dunya, ya iku [5]:

  • Topi Base ball

Topi jinis iki wiwit populèr ing abad 20, dipopulèrké déning ulah raga baseball.

  • Topi Koboi

Topi Koboi populèr ing Indonesia. Topi jinis iki dienggo amarga bisa nglindungi sirah saka panas lan udan.

  • Topi Fedora

Jinis topi ini populèr amarga kemampuané nglindungi sirah saka angin lanhawa kang ora apik. Topi jinis iki racaké dienggo karo gangsters lan detèktif.

  • Top Hat

Jinis topi iki awale dipopulerakè présidhèn Amérika Abraham Lincoln. Topi iki biyasa dienggo karo tukang sulap kanggo ngumpetaké terwelu.

  • Sombrero

Topi iki asalé saka Meksiko.

  • Bèrèt

Biyasa dienggo déning pemain Point Blank lan para sutradara. Topi iki uga topi nasional nagari Prancis.

  • Gatsby (Newsboy Cap)

Topi jinis iki populèr ing abad 19 lan awal abad 20. Topi iki biyasa dienggo déning pemain golf.

  • Bowler

Topi jInis iki idèntik karo topi sing elegan. Lumrahé dienggo déning pengacara, punggawa bank, utawa kepala pelayan.

  • Boater

Biyasa digunakaké yèn cuaca lagi anget.

  • Fez

Topi jinis iki ya iku topi simbol rélaksasi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]