Tahu campur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tahu campur
Tahu Campur 3.jpg
Lamongan tahu campur
Ajanganmain course
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaGreater Surabaya, East Java
Hawa ajanganroom temperature
Woworan pokokfried tofu garnished with noodles, bean sprouts, lettuce, and krupuk cracker. Served with beef stew in petis-base soup.
Buku masakan: Tahu campur  Médhia: Tahu campur

Tahu campur, secara harfiah tegese "tahu campuran" ing basa Jawa lan basa Indonesia sing luwih jembar, minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian tahu Jawa Timur . Panganan kasebut kalebu tahu goreng (tahu goreng), lontong (kue beras), lentho (kacang goreng mata ireng goreng) utawa kadhang diganti perkedel (kue kentang utawa ubi jalar), kecambah kacang segar, selada seger, mi kuning, lan krupuk krupuk, disuguhake nganggo rebusan daging sapi gurih, dihiasi bawang goreng, lan sambel cabai sambal . [1] Sup sup daging sapi dibumbui karo rempah-rempah lan petis, jinis pasta udang sing biasa digunakake ing masakan Jawa Timur. [2]

Iki ana gandhengane karo area metropolitan Surabaya ( Gerbangkertosusila ), sing kalebu Surabaya, Lamongan, Gresik, lan Sidoarjo . [3] Panganan iki umume didol dening PKL ing kutha-kutha utama Indonesia, utamane ing Jawa, kanthi toko tenda tarp utawa warung sing biasane diarani pendhudhuke minangka "Tahu Campur Lamongan". [1]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Bernadus, Tommy. "Akhir Pekan, Waktunya Jajan Tahu Campur Lamongan". detikTravel (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2018-10-24. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "Detik-TC" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. Jakarta, koran. "Kelezatan Petis yang Melegenda | Koran Jakarta". www.koran-jakarta.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2018-10-24.
  3. VIVA, PT. VIVA MEDIA BARU - (2017-08-25). "Lezatnya Tahu Campur Lamongan, Ini Cara Membuatnya – VIVA" (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2018-10-24.