Taecyeon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taecyeon
Taecyeon.jpg
Lair (1988-12-27) Dhésèmber 27, 1988 (umur 30)
Seoul, South Koréa[1]
Pakaryan Rapper, Penari
Taun aktif 2008-saiki
Agèn JYP Entertainment
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)
Korean name
Hangul 옥택연
Hanja
Alihaksara Koréa Kang Sinampurna Ok Taek-yeon
McCune–Reischauer Ok T'aegyŏn

Taecyeon (옥택연) iku aktor, modhel, lan penyanyi personel 2PM. Dhèwèké lair tanggal 27 Dhésèmber 1988 ing kutha Seoul, Koréa Kidul.[2][3] Taecyeon duwé dhuwur 185 cm lan boboté 76 kg. Dhèwèké duwé golongan dharah AB. Taecyeon bisa basa celathu ing patang basa, ya iku basa Koréa, basa Inggris, basa Spanyol, lan basa Cina. Ing taun 2010, Taecyeon debut minangka aktor ing drama Koréa kanthi irah-irahan Cinderella's Sister lan banjur dadi paraga baku ing darama KBS kang irah-irahane Dream High. Taecyeon duwé kelangenan ya iku musik, wakeboarding, lan ski.[4] Dhèwèké tau sekolah ing Dankook University.[5] Taecyeon tau digosipake pacaran karo Sohee, personel Wonder Girls.[6]

Sanajan wong Koréa asli, Taecyeon tau omah-omah suwéné 7 taun ing Bedford, Massachusetts. Mula saka iku, dhèwèké bisa celathu ing patang basa: Koréa, Inggris, Spanyol, Cina. Dhèwèké uga tau mèlu acara audhisi musik bebarengan karo Junho lan Chansung, Superstar Survival, nanging dhèwèké dadi kontentan pisanan kang nglungani acara. Nalika mèlu audhisi JYP ing New York, janjane dhèwèké péngin dadi modhel utawa aktor. Ing JYP, Taecyeon bisa kalatih dadi rapper kang apik ing 2PM. Kepinginane njajal akting bisa kasil. Dhèwèké éntuk kapitayan main dadi Jungwoo ing serial Cinderella’s Sister bebarengan karo Moon Geum Young. Dhèwèké uga diwènèhi kapitayan main dadi Jin Guk ing serial Dream High.

Taecyeon tau ngalami insiden cilik ing salah siji performa konsere. Untunge dhèwèké slamet tanpa tatu-tatu. Kadadeyan iku kelakon ing konser kang disponsori déning Gmarket, Stay G Concert ing stadium Olympic, Taecyeon tiba kanthi rai dhisik kang natap mangisor. Jebule nalika iku, Taecyeon lagi nglakoni obahan akrobat kanggo lagu hit 2PM kang duwé tajuk 10 Points out of 10, nanging kepleset.[7] Kaget, dhèwèké banjur ngadek lan nyekeli raine. Anggota sing liyané langsung ngrubungi kanggo mriksa kahanane Taecyeon. Sawisé ngerti ora apa-apa, anggota 2PM nrusake aksine ing sadhuwuring panggung kanthi nyanyikake lagune. Ing konser iku, 2PM nyanyekake 5 tembang.[8]

Televisi[besut | besut sumber]

Taun Irah-irahan Peran
2006 Superstar Survival Himself
2008 Mnet (TV channel) Hot Blood Himself
2008 MBC Idol Army Season 3 Himself
2009 SBS Inkigayo Himself
2009 Mnet (TV channel) 2PM Wild Bunny Himself
2010 SBS Family Outing 2 Himself
2010 KBS2 Cinderella's Sister Han Jung Woo
2011 KBS2 Dream High Jin Guk
2011 SBS 2PM Show Himself
2012 Dream High 2 Jin Guk

Diskografi[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Koréa)2pm.jype.com 2pm.jype.com.
  2. (ing basa Koréa)www.hancinema.net Taecyeon (옥택연) (kaundhuh tanggal 14 Agustus 2011)
  3. (ing basa Indonésia)www.pelangidrama.net Profil Taecyeon 2PM (kaundhuh tanggal 14 Agustus 2011)
  4. (ing basa Indonésia)yogyanews.com Profil, Foto, Biografi Taecyeon 2PM Ingkang maragani Dream High (kaundhuh tanggal 14 Agustus 2011)
  5. (ing basa Inggris)koreanboyband.com Ok Taecyeon 2PM Rapper Member Profile (kaundhuh tanggal 14 Agustus 2011)
  6. (ing basa Indonésia)showbiz.vivanews.com Taecyeon '2PM' Pacari Sohee 'Wonder Girls'? (kaundhuh tanggal 14 Agustus 2011)
  7. (ing basa Indonésia)www.tabloidbintang.com Taecyeon 2PM Pernah Dilarang Berakting (kaundhuh tanggal 14 Agustus 2011)
  8. (ing basa Indonésia)www.indosiar.com Taecyeon Alami Insiden dalam Konsernya (kaundhuh tanggal 14 Agustus 2011).

Pranala njaba[besut | besut sumber]