Sumac

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
sumac ijo
Automatic taxobox help
Thanks for creating an automatic taxobox. We don't know the taxonomy of "Sumac".
  • Is "Sumac" the scientific name of your taxon? If you were editing the page "Animal", you'd need to specify |taxon=Animalia. If you've changed this, press "Preview" to update this message.
  • Click here to enter the taxonomic details for "Sumac".
Common parameters
  • |authority= Who described the taxon
  • |parent_authority= Who described the next taxon up the list
  • |display_parents=4 force the display of (e.g.) 4 parent taxa
Helpful links
{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/Cithakan:Taxonomy/Sumac|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}
Sumac
Klasifikasi ngèlmiah e
Unrecognized taxon (fix): Sumac
Sumac

Temporal range: Ypresian–Recent
Sumac fruit in the autumn season
Scientific classification e
Kingdom: Plantae
Clade: Tracheophytes
Clade: Angiosperms
Clade: Eudicots
Clade: Rosids
Order: Sapindales
Family: Anacardiaceae
Subfamily: Anacardioideae
Genus: Rhus

L.[1]
Type species
Rhus coriaria

Species

About 35 species; see text

Synonyms[3]
List
    • Duckera F.A.Barkley
    • Festania Raf.
    • Lobadium Raf.
    • Melanococca Blume
    • Neostyphonia Shafer
    • Pocophorum Neck.
    • Rhoeidium Greene
    • Styphonia Nutt.
    • Sumacus Raf.
    • Thezera Raf.
    • Turpinia Raf.

Súmac ( /ˈsmæk/ utawa /ˈʃmæk/ ), uga ditulis sumach, [a] iku salah siji saka watara 35 spesies saka tetanduran ngembang ing genus Rhus lan genera sing gegandhengan ing kulawarga Anacardiaceae . Wutah iki tuwuh ing wilayah subtropis lan sedheng ing saindenging jagad, utamane ing Asia Wétan, Afrika, lan Amerika Utara . [4] [5]

Katrangan[besut | besut sumber]

Sumacs sing dadi bumbu shrubs lan cilik wit ing kulawarga Anacardiaceae sing bisa tekan dhuwur saka 1–10 m (3.3–32.8 ft) . Godhong biasane komplek, sanajan sawetara spesies duwe godhong sepele utawa sederhana. Kembang kasebut ana ing panikel sing kandhel utawa paku 5–30 cm (2.0–11.8 in) dawa, saben kembang cilik, semu ijo, krem putih utawa abang, kanthi lima kelopak. Woh-wohan kasebut minangka drupes sing abang lan pucuk ditutupi warna rambut nalika diwasa lan mbentuk klompok padhet ing ujung cabang, kadang diarani bobs sumac. Sumac nyebar kanthi wiji ( disebar karo manuk lan kewan liyane liwat kotoran ), lan tunas anyar saka rimpang, dadi koloni klon gedhe.

Spice Sumac

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Rhus L." Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 2009-11-23. Retrieved 2010-02-09.
  2. "Rhus L." TROPICOS.
  3. "Rhus L." Plants of the World Online.
  4. 12.
  5. Rhus L., USDA PLANTS


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana