Smörgåstårta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Smörgåstårta
00 Smörgåstårta.jpg
A smörgåstårta
JinisCake or sandwich
Panggonan asalSweden
Tlatah utawa prajaNorthern Europe
Hawa ajanganCold
Woworan pokokWhite or light rye bread, egg or mayonnaise base, fillings
VariasiLiver pâté, shrimp, smoked salmon, ham, various cold cuts, caviar, olives, tomato, cucumber, grapes, lemon slices, cheese
Buku masakan: Smörgåstårta  Médhia: Smörgåstårta

Smörgåstårta ( Swedish ) minangka sajian asale saka Swèdhen sing populer ing Swèdhen, Éstlan (diarani "võileivatort"), Finlandia (diarani "voileipäkakku") lan Èslan (diarani "brauðterta"). Kue gurih sing padha karo sandwich, nanging isi lan hiasan sing akeh, padha karo kue krim sing dilapis.

Sawijining smörgåstårta biasane digawe saka pirang-pirang lapisan roti rai utawa putih sing ana krime ing antarane. Isi lan topping beda-beda, nanging endhog lan mayonnaise asring dadi dhasar; ngisi tambahan bisa beda-beda, nanging asring kalebu salah siji utawa luwih saka ing ngisor iki: pate ati, zaitun, urang, ham, macem-macem potongan adhem, kaviar, tomat, timun, anggur, irisan lemon , keju, lan salmon asap.Smörgåstårta disajikake adhem lan dipotong kaya kue panganan penutup. Jinis kue roti isi beda-beda saka daging, iwak, kombinasi keju lan daging, nganti vegan. Dekorasi ndhuwur asring nggambarake bahan sing digunakake kanggo ngisi. Ing Finlan, voileipäkakku [fi] minangka panganan standar ing pakumpulan kulawarga kayata pesta ulang taun, pesta pernikahan, utawa acara panguburan.