Olahan Swèdhen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bakso Swèdhen kanthi saos krim, kentang tumbuk, timun jeruk, lan sele lingonbéri

Masakan Swèdhen minangka panganan tradisional wong Swèdhen . Amarga jembaré Swèdhen sisih Lor-kidul sing gedhe, ana bedane regional antarane masakan Swèdhen Lor lan Kidul.[1]

Historis, ing sisih lor adoh, daging kaya ta reindeerkuva, lan liyane (koma) game pasugatan padha dipangan, sawetara kang duwe werna ing budaya Sami, nalika seger sayuran wis diputer peran gedhe ing Kidul. Akeh panganan tradisional nggunakake rasa sing beda lan kontras, kaya ta sajian tradisional bakso lan saos krim coklat kanthi tart, selai lingonberry sing tajam (rasane padha karo saus cranberry).

Pytt i panna
Knäckebröd Swèdhen, utawa roti sing asri .
Gulung kayu manis ( kanelbulle )
Bun saffron, uga diarani bun St. Lucia ( lussebulle )
Cangkir sup blueberry, ( blåbärssoppa ) paling ndhuwur karo sereal

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Food in Sweden - Swedish Food, Swedish Cuisine". www.foodbycountry.com. Dibukak ing 2019-07-17.