Roti kemripik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Crispbread
Knaeckebroed.jpg
Some wafers of crispbread
Jeneng liyanéHard bread
JinisCracker
Panggonan asalSweden
Tlatah utawa prajaScandinavia
Woworan pokokRye flour, salt, water
Buku masakan: Crispbread  Médhia: Crispbread

Roti roti garing [1] ( Swedish , hårt bröd, hårdbröd, spisbröd, knäcke, Danish , Norwegian , Basa Finlandia: näkkileipä , Basa Estonia: näkileib , Icelandic , Faroese , Jerman: Knäckebrot' or 'Knäcke , Low German , Walanda: knäckebröd ) yaiku salah sawijining olahan jinis krupuk sing rata lan garing, biasane ngemot tepung rye . Roti lapis garing lan seger banget. Roti lapis minangka panganan pokok lan wis suwe dianggep panganan wong mlarat . [2] Nanging, ing taun-taun pungkasan, minat anyar babagan roti garing ing negara-negara Nordik .

Roti lapis khas disedhiyakake ing sekolah lan layanan militer Finlandia.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. CRISPBREAD
  2. Jan-Öjvind Swahn (2003). Mathistorisk uppslagsbok. ISBN 978-91-89086-49-4.