Shandy Aulia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Shandy Aulia
Shandy Aulia
Latar wuri
Jeneng lair Nyimas Shandy Aulia
Jeneng liya Shandy Aulia
Lair (1987-06-23) Juni 23, 1987 (umur 31)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop, R&B, dansa, soul, electropop, teen pop
Pakaryan penyanyi, aktris, penari
Taun aktif 2003-saiki
Parusahan rekaman Universal Music Indonésia
Diprabawani déning Agnes Monica, Beyonce, Alicia Keys, Christina Aguilera, Mariah Carey, Ariana Grande

Nyimas Shandy Aulia (lair ing Jakarta, 23 Juni 1987; umur 31 taun), utawa padatan diundang Shandy, ya iku aktris Indonésia.[1] Shandy Aulia tau akting ing sinétron Inayah. Saliyané iku, dhèwèké tau main filem Eiffel I'm in Love lan Apa Artinya Cinta?.[1] Shandy tau éntuk nominasi ing MTV Indonésia Movie Awards (MIMA) 2004.[1] Dhèwèké tau main dadi paraga Tita ing filem Eiffel I'm in Love lan kalebu ing kategori Best Crying Scene.[1] Saliyané iku, Shandy tau dadi bintang iklan Es Krim Walls Conello.[1]

Shandy Aulia iku anak ragil utawa anak pungkasan. Dhèwèké nduwé sadulur cacahé 3 lan wadon kabèh.[1] Shandy Aulia anak saka pasangan Kemas Yusuf Effendy lan Elsye Dopong.[1] Bapaké asalé saka Palembang, déné ibuné saka Manado.[1] Nalika umuré 3 taun, wong tuwané pegatan.[1] Shandy Aulia mélu ibuné déné sadulur-seduluré wédok sing liyané mèlu bapaké.[1]

Shandy durung nduwé pendamping nalika ngrayakaké ulang taun kang kaping 23.[2][3] Sanajan tanpa pendamping, nalika iku ulang taun Shandy dirayakaké karo kulawarga, kanca, lan para sekabaté.[2] Ulang tauné uga dirayakaké karo ibuné.[2] Sandi ngukuhi yèn kapitayan iku kanggo pondhasi wong omah-omah.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Shandy Aulia ya iku:[4]

FTV[besut | besut sumber]

Saliyané main filem lan sinétron, Shandy Aulia uga main FTV.[4]

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang tau dibintangi Shandy Aulia ya iku [4]

  • Rexona 6 Versi (2002-2005)
  • Es Krim Walls Conello (2008)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k celebrity.okezone.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. ^ a b c showbiz.liputan6.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  3. ^ entertainment.kompas.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  4. ^ a b c Profil dan berita di kapanlagi.com selebriti.kapanlagi.com