Shandy Aulia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Shandy Aulia
Shandy Aulia
Latar wuri
Jeneng lair Nyimas Shandy Aulia
Jeneng liya Shandy Aulia
Lair (1987-06-23) Juni 23, 1987 (umur 30)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop, R&B, dansa, soul, electropop, teen pop
Pakaryan penyanyi, aktris, penari
Taun aktif 2003-saiki
Parusahan rekaman Universal Music Indonésia
Diprabawani déning Agnes Monica, Beyonce, Alicia Keys, Christina Aguilera, Mariah Carey, Ariana Grande

Nyimas Shandy Aulia (lair ing Jakarta, 23 Juni 1987; umur 30 taun), utawa padatan diundang Shandy, ya iku aktris Indonésia.[1] Shandy Aulia tau akting ing sinétron Inayah. Saliyané iku, dhèwèké tau main filem Eiffel I'm in Love lan Apa Artinya Cinta?.[1] Shandy tau éntuk nominasi ing MTV Indonésia Movie Awards (MIMA) 2004.[1] Dhèwèké tau main dadi paraga Tita ing filem Eiffel I'm in Love lan kalebu ing kategori Best Crying Scene.[1] Saliyané iku, Shandy tau dadi bintang iklan Es Krim Walls Conello.[1]

Shandy Aulia iku anak ragil utawa anak pungkasan. Dhèwèké nduwé sadulur cacahé 3 lan wadon kabèh.[1] Shandy Aulia anak saka pasangan Kemas Yusuf Effendy lan Elsye Dopong.[1] Bapaké asalé saka Palembang, déné ibuné saka Manado.[1] Nalika umuré 3 taun, wong tuwané pegatan.[1] Shandy Aulia mélu ibuné déné sadulur-seduluré wédok sing liyané mèlu bapaké.[1]

Shandy durung nduwé pendamping nalika ngrayakaké ulang taun kang kaping 23.[2][3] Sanajan tanpa pendamping, nalika iku ulang taun Shandy dirayakaké karo kulawarga, kanca, lan para sekabaté.[2] Ulang tauné uga dirayakaké karo ibuné.[2] Sandi ngukuhi yèn kapitayan iku kanggo pondhasi wong omah-omah.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Shandy Aulia ya iku:[4]

FTV[besut | besut sumber]

Saliyané main filem lan sinétron, Shandy Aulia uga main FTV.[4]

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang tau dibintangi Shandy Aulia ya iku [4]

  • Rexona 6 Versi (2002-2005)
  • Es Krim Walls Conello (2008)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k celebrity.okezone.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. ^ a b c showbiz.liputan6.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  3. ^ entertainment.kompas.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  4. ^ a b c Profil dan berita di kapanlagi.com selebriti.kapanlagi.com