Menyang kontèn

Setatsiyun Yatomi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
CJ05
Setatsiyun Yatomi

弥富駅
Setatsiyun Yatomi
LokasiNakaroku-178 Uguiurachō, Yatomi-shi, Aichi-ken 498-0028
Jepang
Koordinat35°6′49.9″N 136°43′32.3″E / 35.113861°N 136.725639°E / 35.113861; 136.725639Koordhinat: 35°6′49.9″N 136°43′32.3″E / 35.113861°N 136.725639°E / 35.113861; 136.725639
Operator
Jalur
Letak dari pangkal16.4 kilometer saka Nagoya
Jumlah peron1 peron samping + 1 peron pulo
Informasi lain
StatusNduweni staf
Kode stasiunCJ05, TB11
Sejarah
Dibuka24 Mei 1895
Nama sebelumnyaMaegasu (nganti 1895)
Penumpang
2006380.785[1]
Lokasi pada peta
Setatsiyun Yatomi kapernah ing Prefektur Aichi
Setatsiyun Yatomi
Setatsiyun Yatomi
Lokasi di Prefektur Aichi
Setatsiyun Yatomi kapernah ing Jepang
Setatsiyun Yatomi
Setatsiyun Yatomi
Setatsiyun Yatomi (Jepang)

Setatsiyun Yatomi (弥富駅 Yatomi-eki?) yaiku setatsiyun sepur persimpangan ing kutha Yatomi, Prefektur Aichi, Jepang, sing dioperasike dening Central Japan Railway Company (JR Tōkai) lan perusahaan sepur swasta, Nagoya Railway (Meitetsu). Dhuwur saka stasiun kasebut menika 0.93 m ing ngisor tingkat sagara, ngadadekane setatsiyun paling ngisor ing kabeh setatsiyun dhuwur lemah saka JR Group.[2]

Jalur[besut | besut sumber]

Setatsiyun Yatomi dilayani dening Jalur Utami Kansai, lan nduweni adoh 16.4 kilometer saka titik awal jalur kasebut ing Setatsiyun Nagoya. Setatsiyun kasebut uga menika setatsiyun terminal kanggo Jalur Meitetsu Bisai lan nduweni adoh 30.9 kilometer saka terminal jalur kasebut ing Tamanoi.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "title error" 第10章 運輸・通信 (平成20年度刊愛知県統計年鑑) [Statistics of Aichi in Year 20 of the Heisei Era] (ing basa Jepang). Aichi Prefecture. 2008. Dibukak ing 30 November 2010.
  2. Keiō Gijuku Daigaku Tetsudō Kenkyūkai, Keidai Tekken Mita Kai "2001-nen Tetsudō Nandemo Nihon'ichi" Japan Railfan Magazine No. 477 (January 2001) p.45. The source claims that this station is the lowest among all railways in Japan, but Japanese Wikipedia article for this station (ja:弥富駅, as of 2008-05-20) claims without citation that Ryōzō Kawashima and Naoki Tanemura have claimed that Kintetsu-Yatomi Station may be lower than this station.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Médhia magepokan Setatsiyun Yatomi ing Wikimedia Commons