Srenggala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Serigala)
Los lobos suelen tener el pelaje de varios colores mezclados.
Srenggala
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Carnivora
Kulawarga: Canidae
Marga: Canis
Jinis: C. lupus
Jeneng binomial
Canis lupus
Linnaeus, 1758
Fragmento mandibular de Canis lupus mosbachensis, lobo del Pleistoceno medio europeo. Cueva de L'Aragó, Tautavel, Francia.
Esqueleto de lobo.
Joven lobo con ojos amarillos-dorados.
Lobo vigilando su madriguera.
Lobezno.
Una manada hostigando a un bisonte.
Una manada de lobos italianos en el Parc des Loups.

Srenggala utawi srenggala klawu inggih punika mamalia karnivora. Srenggala klawu gadahi asal-usul ingkang sami kaliyan segawon saking kulawarga Canis lupus ngelampahi bukti urutan DNA lan panalitèn gènètika. Pinten-pinten jenis segawon ugi gadahi wujud fisik ingkang sami kaliyan srenggala, tuladhanipun segawon jinis Siberian Husky lan Samoyed. Adatipun, srenggala gadahi nduwur antawis 60 cm ngantos 80 cm (26-32 inci) lan awratipun antawis 23-59 kilogram. Srenggala, asring mbebujung lan nglulung ing ndalu. Kéwan punika kapérang dhateng pinten-pinten ordo, inggih punika :

  1. Ordo Dactyla, tuladha spesies inggih punika badaj jawa rhino cerassoondaicus.
  2. Ordo Insectivora, tuladha spesies inggih punika tupai tupaja javarita.
  3. Ordo Phalidata, tuladha spesies inggih punimatrenggiling.
  4. Ordo Chiroptera, tuladha spesies inggih punika kelelawar micro chiroptera SP utawi kalong mega chirpptera SP.
  5. Ordo Marsupiala, tuladha spesies inggih punika singa fell is lion, srenggala canilslupus, harimau fell is tigris, saha kucing fell is catus.
  6. Ordo Marsopialia, tuladha spesies inggih punika kanguru marcopus.
  7. Ordo Prosboscidae, tuladha spesies inggih punika gajah elephant indicus.
  8. Ordo Artidactyea, tuladha spesies inggih punika kerbau bubalus-bubalus, wedhus bassonduicus lan [[banteng capra faleoheri.

Secara umum, kéwan mamalia gampil dipuntepang lan dipunidentifikasiaken, punika pinten-pinten titikan utama kéwan mamalia :

  • Sebagian ageng kéwan mamalia gesang ing daratan, menawi ngaten wonten ugi pinten-pinten mamalia ingkang gesang ing toya, kadasta iwak paus, saha lumba-lumba.
  • Gadahi kulit ingkang ing kelenjar keringet lan kelenjar lenga.
  • Fertilisasi internal.
  • Nafas kaliyan paru-paru
  • Darah Benter.
  • Gadahi ruang jantung sempurna ingkang jumlahipun sekawan buah.
  • Gadahi utek ingkang ngerembag kanthi sae.[2]

Srenggala inggih punika kéwan karnivora ingkang gadahi fisik kadas segawon. Srenggala gadahi wulu ingkang kandel amargi habitatipun ing panggenan asrep. Populasi kéwan punika langka ing donya, srenggala Ethiopia, secara genetik mecah-mecah. Namung kirang saking 500 spesies srenggala Afrika dikira tasih tahan urip. Peneliti selama 12 taun babagan srenggala ingkang panggenanipun ing dataran inggil ethiopia sampun kapanggih aliran gen antawis populasi kasisa. Aliran gen punika menggenaken srenggala ing resiko ageng kaliyan punahipun amargi penyakit utawa degradasi habitat. Pamanggih ingkang sampun katerbetaken ing Jurnal animal conservation sampun ngetung keragaman genetik, struktur penduduk lan pola aliran gen antawis 72 srenggala liar Ethiopia. Sampel srenggala dipunpendet enem saking pitu populasi sisanipun. Serta saking populasi ing gunung Choke ingkang sanpun dinyataake punah. Punika nemuaken keaneragaman ingkang relatif inggil kangge spesies ingkang sampun nurun dados 500 ekor. Menawi punika dipunsebapaken amargi populasi srenggala kaliyan titikanipun piyambak ing Afrika ing jaman caire es (18 taun kapengker) lan jumlah gen langka dados ajeg. Menawi gen-gen kasebut ugi dipunpelihara ing kelompok kapisah. Wonten aliran gen ingkang lemes antawis kelompok srenggala Ethiopia langkung milih habitat ingkang spesifik lan boten nyenengi perjalanan tebih. Pramila srenggala punika boten gabung kelompok sanes, ingkang nyebapaken gen nyampur. Kapanggih ugi menawi sub populasi ing saben-saben populasi ui terisolasi. Namung enem populasi srenggala Ethiopia ingkang tahan gesang. Aliran gen kawates antawis srenggala Ethiopia damel menawi langkung rentan.[3]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Mech & Boitani (2004). Canis lupus. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 2006-05-05. Database entry includes justification for why this species is of least concern.
  2. ^ (en)Ciri-ciri dan Klasifikasi hewan(dipununduh tanggal 31 Oktober 2012)
  3. ^ [{{fullurl:Cithakan:{{{1}}}|action=edit}} Sunting]Srenggala Etiopia(dipununduh Tanggal 31 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Srenggala&oldid=1083181"