Sega Jenggo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sega jenggo,sega kucing khas Bali

Sega Jenggo (utawa sega jinggo) ya iku salah sijining panganan khas Bali kang memper karo sega kucing ing Yogyakarta utawa Jawa Tengah.[1][2]

Sega jinggo iku isiné sega putih sakepel tangane wong diwasa. Lawuhe warna-warna kaya ta suwiran iwak pitik (padatan sing dianggo iku ayam betutu), mi goreng, endhog dadar, kering tempe, sambel matah kang pedhes, kacang brol utawa kacang tholo goreng, oseng kacang lanjaran, srundeng (ing basa Bali diarani saur). Sega iki diungkus nganggo godhong gedhang.[1][2][3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Miturut carita wong-wong kang dodol ing Jimbaran, sega jinggo ing Bali wiwitane saka dalan Gajah Mada, Denpasar. Ing kono ana pasar Kumbasari kang buka sadina sewengi. Awit saka iku, wong-wong ing pasar kang kudu melek bengi mbutuhake panganan kanggo ngganjel wetenge nalika ngelih ing wayah wengi. Tembung jinggo iku asalé saka Gang J (kanggo jinggo ing kéné).[3] Miturut carita liya, nalika taun 1970-1980, para penjelajah Kuta ing wayah wengi duwé gaya khas kang memper koboi jaman wild west. Mbokmenawa, koboi Kuta iki kang diarani Jango.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]