Sarang Semut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Myrmecodia
Myrmecodia platytyrea
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Asterids
ordo: Gentianales
kulawarga: Rubiaceae
Genus: Myrmecodia
Jack
Species

Several, including:
Myrmecodia beccarii
Myrmecodia lamii
Myrmecodia platytyrea
Myrmecodia tuberosa

Sinonim
  • Epidendroides Sol.
  • Mirmecodia Gaudich., orth. var.
  • Myrmecoides Elmer, orth. var.

Omah semut (Basa Indonésia: Sarang Semut) yaiku tetanduran saka Papua (Irian) sing uripé nènpêl ing uwit liya ananging dudu parasit. Sipaté mung nunut nèmpèl (sopate epifit).[1] Sarang semut nduweni jeneng latin Memordica Jack. Sarang semut wujud wite nggelembung, ing jerone bolong growongan-growongan kanggo omah semut.[1] Mulane umah mau banjur dijenengi sarang semut.[1] Umume sing isih enom bonggole bunder ning yen wis tua dadi lonjong.[1] Sarang semut akeh ditemoke ing ara-ara Papua kanthi 600 m dpl.[1] Sarang semut dening masyarakat Papua umume kanggo obat sakehing penyakit kayata rematik, jantung lan sing luwih ampuh kanggo nambani kangker lan tumor waton gelem telaten[2]. Kajian kimia lan farmakologi asil penelitian sing ditindakaké déning Dr.Ir Ahkam Subroto M. App.APU, ing bukune GEMPUR PENYAKIT DENGAN SARANG SEMUT nélakaké yèn sarang semut ngasilake senyawa flavonid, mujudake senyawa fenolik sing akèh ing pigmèn wit-witan mau.[2] Luwih 6000 senyawa manéka warna sing mlebu golongan flavonoid. Pigunane flavonoid munggahe badan kita minangka anti oksidan sahengga apik kanggo mbrastha kangker lan penyegahe.[2] Gunana flavonoid ing sarang semut yaiku kanggo ngobati asma, katarak, diabetes, encok utawa rematik, migran, wasir lan liya-liyane.[2] Ing penelitian pungkasan nyebutake, fungsi liya Flavonoid ora mung kanggo nyegah, nanging uga pengobatan kangker lan tumor.[2]

Cathetan Suku[sunting | Sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sarang_Semut&oldid=888721"