Sambirejo, Mantingan, Ngawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sambirejo
Désa
Kec-mantingan.jpg
Petha dunungé Désa Sambirejo
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Wétan
KabupatènNgawi
KacamatanMantingan
Jembar-
Gunggunging warga9.394 jiwa [1].
Pepadhet-

Sambirejo iku désa ing Kacamatan Mantingan, Kabupatèn Ngawi, Provinsi Jawa Wétan.kang duwé kodhe wewengkon 35.21.13.2001.[2]. Désa Sambirejo ing sisih lor wewatesan karo Kacamatan Karanganyar, ing sisih wétan karo Désa Pengkol, ing sisih kidul karo Désa Pakah lan ing sisih kulon karo Désa Mantingan[3]. Ing désa iki dumunung pondhok pesantrèn Modhèrn Darussalam Gontor Putri 1 lan Gontor Putri 2[4], sing dunungé kurang luwih 100 km saka lokasi Pondhok Modhèren Darussalam Gontor ing Ponorogo. Cacahing sing ndunungi désa iki miturut sènsus taun 2010 ana 9.394 jiwa [1]. Pakaryan padunung ing désa iki akèh-akèhé dadi juru tani lan ngingu raja kaya. Ing désa iki uga diliwati kali Bengawan Solo. Ing désa iki ana Pasar Kedhung Miri kang dadi sarana dol tinuku asil panén mliginé janganan lan woh-wohan.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]