Saadillah Mursjid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Saadillah Mursjid
Saadillah mursjid.jpg
Mantri Sekretaris Nagara Republik Indonesia 5
Linggih
16 Maret 1998 – 21 Mèi 1998
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéMoerdiono
Kang sawiséBambang Kesowo
Rerincèn dhiri
Lair(1937-09-07)Sèptèmber 7, 1937
Cithakan:Country data Hindia Nèderlan Barabai, Hulu Sungai Tengah, Kalimantan Kidul, [[Hindia Nèderlan]]
PatiJuli 28, 2005(2005-07-28) (umur 67)
Indonésia Jakarta, Indonésia
AgamaIslam

Saadillah Mursjid (lair ing Barabai, Hulu Sungai Tengah, Kalimantan Kidul, 7 Sèptèmber 1937 – pati ing Jakarta, 28 Juli 2005 ing umur 67 taun) inggih punika tilas Mantri Enem/Sekretaris Kabinet Indonésia ing Kabinét Pembangunan V, Mantri Sekretaris Kabinét ing Kabinet Pembangunan VI, lan Mantri Sekretaris Nagara (Mensesneg) ing Kabinét Pembangunan VII.[1][2]

Sadèrèngipun njabat dados mantri, lulusan saking Universitas Gajah Mada (UGM), "The Nederlands Economic Institute", Rotterdam, lan Universitas Harvard punika naté nyambut damel ing Badan Perencanaan pembangunan Nasional (Bappenas).[2] Nalika taun 1992, panjenenganipun pikantuk bebingah Bintang Mahaputra Adipradana.[2] Wiwit taun 2003, panjenenganipun njabat dados General Manager Taman Mini Indonesia Indah Jakarta.[2] Saadillah Mursjid tilar donya nalika tanggal 28 Juli 2005 lan dipunmakamaken ing Taman Makam Pahlawan Kalibata, Jakarta Kidul.[2]

Karier[besut | besut sumber]

  • General Manager Taman Mini Indonesia Indah 2003-2005,[2]
  • Mantri Sekretaris Nagara Kabinet Pembangunan VII,[2]
  • Mantri Muda Sekretaris Kabinet Pembangunan V,[2]
  • Mantri Sekretaris Kabinet ing Kabinet Pembangunan VI (17 Maret 1993-14 Maret 1998),[2]
  • Dhirektur Utama PT. Dua Satu Tiga Puluh,[2]
  • Komisaris Utama PT. Hanurata.[2]

Bebingah[besut | besut sumber]

  • Bintang Mahaputera Adipradana, 1992.[2]

Jabatan Pungkasan[besut | besut sumber]

Mantri Nagara Sekretaris Nagara Kabinét Pembangunan VII.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Saadillah Mursjid (1937-2005) Mensesneg Paling Bersahaja dipunundhuh tanggal 27 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m Saadilah Mursjid dipunundhuh tanggal 27 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Saadilah Mursjid