Séngon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sengon
Albizia chinensis leaves.jpg
Godhong sengon, Albizia chinensis
Ora kaèvaluasi (IUCN 3.1)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosids
Ordho: Fabales
Famili: Fabaceae
Génus: Albizia
Spésies: A. chinensis
Jeneng binomial
Albizia chinensis
(Osbeck) Merr. (1916)[1]
Sinonim

Mimosa chinensis Osbeck (1757)[2]
Acacia stipulata de Candolle
Albizia marginata (Lamk) Merrill

Séngon (Albizia chinensis) ya iku sawijining jiniis wit anggota suku Fabaceae. wit kang bisa kanggo iyup-iyupan lan ngasilake kayu iki kasebar alami ing India, Asia Tenggara, Cina kidul, lan Indonesia.[3]

ing pirang-pirang laladan liya sengon dikenal kanthi jeneng séngon, singon, sengon jåwå (Jw.); jeungjing, jeungjing sunda (Sd.); séngghung (Md.; marĕwita, keura Sumba[4], lan liya-liyane. jroning basa Inggris dikenal kanthi jeneng silk tree, Chinese albizia; sakliyane iku , wit iki uga dijenengi: kōōl (Kamboja), kha:ng (Laos), khang hung, kang luang (Thai), cham (Vietnam), lan liya-liyane[3].

jinis arupa[besut | besut sumber]

bentuk lan kayu Paraserianthes falcataria persis arupa karo wit sengon iki, saengga jenenge asring dipadhaake. déning wong Jawa, P. falcataria —kang asale saka Maluku — disebut kanthi jeneng sengon laut, sengon sabrang, utawa sengon landi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^  Austria. 1916. Amer. J. Bot. 3: 575
  2. ^  Austria. 1757. Dagb. Ostind. Resa, 233.
  3. ^ a b  Austria. 1997. Albizia chinensis (Roxb.) Benth. [Internet] Record from Proseabase. Faridah Hanum, I & van der Maesen, L.J.G. (Editors). Auxiliary Plants. : Plant Resources of South-East Asia 11: 65-68. PROSEA (Plant Resources of South-East Asia) Foundation, Bogor, Indonesia. Accessed from Internet: 26-Jan-2013
  4. ^  Austria 1987. Tumbuhan Berguna Indonesia 2: 872-874. Badan Penelitian dan Pengembangan Kehutanan, Bogor.