Rezlan Ishar Jenie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rezlan Ishar Jenie
Lair (1952-01-06) Januari 6, 1952 (umur 67)
Indonésia Jakarta
BangsaIndonésia Indonésia
PakaryanDiplomat
Kondhang ingDuta Besar
BojoSally Yukari
AnakAnggi Sazika Jenie
Ken Yudistira Jenie
Wong tuwaAdlinsjah Jenie (ayah)
Chailan Sjamsoe (ibu)

Drs. Rezlan Ishar Jenie (lair ing Jakarta, 6 Januari 1952; umur 67 taun) iku diplomat Indonésia. Wiwit taun 2010, dhèwèké njabat dadi Duta Besar Luar Biyasa Républik Indonésia kanggo Prancis ngrangkep Kepangeranan Monako lan Kepangeranan Andorra sarta UNESCO.[1] Sadurungé, dhèwèké njabat Direktur Jendral Multilateral ing Kamentrian Manca Nagara RI.

Sadurungé iku Rezlan Ishar Jenie tau tugas ing Perwakilan Tetap Républik Indonésia (PTRI) ing Jenéwa, Swiss (1984-1988), PTRI New York (1991-1996) lan Kepala Kantor Urusan Kepentingan RI ing Lisabon, Portugal (1999-2000), banjur dadi Direktur Amérika (2000-2002). Kawit taun 31 Maret 2004 nganti 28 April 2007 dhèwèké dadi Duta Besar RI kanggo PBB ing New York rangkep Bahama, Jamaika, Guatemala, lan Nikaragua nggantèni Makmur Widodo.

Rezlan Ishar Jenie ya iku diplomat karir kang miwiti kariré ing Dhépartemèn Manca Nagara wiwit taun 1981.

kulawarga[besut | besut sumber]

Rezlan kawin karo sawijining wanita kang jenengé Sally Yukari lan wis dikaruniai anak loro, ya iku Anggi Sazika Jenie lan Ken Yudistira Jenie. Rezlan Ishar Jenie lair saka pasangan Chailan Sjamsoe karo Adlinsjah Jenie asal Pariaman, Sumatra Kulon. Dhèwèké anak mbarep saka lima sadulur.

Rezlan Ishar Jenie ya iku keturunan saka kulawarga gedhé "JENIE". Ing antarané sapérangan kancané kaya sepasang kembar, Umar Anggara Jenie, Said Djauharsyah Jenie, lan bapaké dhéwé, Adlinsjah Jenie.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jabatan pamaréntahan
Didhisiki déning:
Arizal Effendi
{{{jabatan}}}
2010–saiki
Diganti déning:
isih njabat
Didhisiki déning:
-
{{{jabatan}}}
2007–2010
Diganti déning:
Hasan Kleib
Didhisiki déning:
Makmur Widodo
{{{jabatan}}}
2003–2007
Diganti déning:
Marty Natalegawa