Remy Sylado

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Remy Sylado
Remy Sylado 3.JPG

Lair 12 Juli 1945
Flag of Jepang Makassar, Sulawesi Selatan, Masa Pendudukan Jepang
Pakaryan wartawan, sastrawan, dramawan, penulis
Bangsa Flag of Indonésia Indonesia

Yapi Panda Abdiel Tambayong (Ejaan Republik: Japi Tambajong) utawa luwih dikenal karo jeneng pena Remy Sylado lair ing Makassar, Sulawesi Selatan 12 Juli 1945 yaiku salah sijiné sastrawan Indonesia.[1]

Nalika cilik[sunting | Owah sumber]

Remy, nalika cilik tau manggon ing Semarang lan Solo.[1]

Jeneng samaran[sunting | Owah sumber]

Remy duwé jeneng samaran akèh kayata "Dova Zila", "Alif Danya Munsyi", "Juliana C. Panda", "Jubal Anak Perang Imanuel", lan liya-liayné.[1] Sakliyané kegiatan ing bidang musik, seni rupa, teater, film, uga bisa akéh bahasa.[1]

Karier[sunting | Owah sumber]

Remy mulai karier dadi wartawan majalah Tempo (Semarang, 1965), redaktur majalah Aktuil Bandung (wiwit 1970), dosen Akademi Sinematografi Bandung (wiwit 1971), ketua Teater Yayasan Pusat Kebudayaan Bandung.[2] Dhéwéké nulis kritik, puisi, cerpen, novel (wiwit umur 18), drama, kolom, esai, sajak, roman populer, uga buku-buku musikologi, dramaturgi, bahasa, lan teologi.[2] Remy terkenal amarga kekendhelané ngadhepi wong akèh liwat panggung-panggung drama kang dipimpin. Remy uga salah sijiné pelopor panulisan puisi mbeling.[2]

Sakliyané nulis novel, Remy uga pinter nggambar, drama lan ngerti babagan film.[2] Saiki Dhéwéké manggon ing Bandung.[2] Remy tau dianugerahi hadiah Sastra Khatulistiwa 2002, kuwi kanggo novel kang judhulé Kerudung Merah Kirmizi.[2]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ a b c d (id)Remy Sylado(01 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)Remy Sylado(01 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Remy_Sylado&oldid=870067"