Remy Sylado

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Remy Sylado
Remy Sylado 3.JPG
Pakarya wartawan, sastrawan, dramawan, penulis
Bangsa Flag of Indonésia Indonésia

Yapi Panda Abdiel Tambayong (Ejaan Républik: Japi Tambajong) utawa luwih dikenal karo jeneng pena Remy Sylado lair ing Makassar, Sulawesi Selatan 12 Juli 1945 ya iku sastrawan Indonésia.[1]

Nalika cilik[besut | besut sumber]

Remy, nalika cilik tau manggon ing Semarang lan Solo.[1]

Jeneng samaran[besut | besut sumber]

Remy duwé jeneng samaran akèh kayata "Dova Zila", "Alif Danya Munsyi", "Juliana C. Panda", "Jubal Anak Perang Imanuel", lan liya-liayné.[1] Sakliyané kegiatan ing bidang musik, seni rupa, teater, film, uga bisa akéh basa.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Remy mulai karier dadi wartawan majalah Tempo (Semarang, 1965), redaktur majalah Aktuil Bandung (wiwit 1970), dosen Akademi Sinematografi Bandung (wiwit 1971), ketua Teater Yayasan Pusat Kebudayaan Bandung.[2] Dhéwéké nulis kritik, puisi, cerpen, novel (wiwit umur 18), drama, kolom, esai, sajak, roman populer, uga buku-buku musikologi, dramaturgi, basa, lan teologi.[2] Remy terkenal amarga kekendhelané ngadhepi wong akèh liwat panggung-panggung drama kang dipimpin. Remy uga salah sijiné pelopor panulisan puisi mbeling.[2]

Sakliyané nulis novel, Remy uga pinter nggambar, drama lan ngerti babagan film.[2] Saiki Dhéwéké manggon ing Bandung.[2] Remy tau dianugerahi hadiah Sastra Khatulistiwa 2002, iku kanggo novel kang judhulé Kerudung Merah Kirmizi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)Remy Sylado(01 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)Remy Sylado(01 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Remy_Sylado&oldid=1053052"