Remy Sylado

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Remy Sylado
Remy Sylado 3.JPG
Pakarya wartawan, sastrawan, dramawan, penulis
Bangsa  Indonésia

Yapi Panda Abdiel Tambayong (Ejaan Républik: Japi Tambajong) utawa kondhang karo jeneng pena Remy Sylado lair ing Makassar, Sulawesi Selatan 12 Juli 1945 ya iku sastrawan Indonésia.[1]

Nalika cilik[besut | besut sumber]

Remy, nalika cilik tau manggon ing Semarang lan Sala.[1]

Jeneng samaran[besut | besut sumber]

Remy duwé sesinglon akèh kaya ta "Dova Zila", "Alif Danya Munsyi", "Juliana C. Panda", "Jubal Anak Perang Imanuel", lan liya-liayné.[1] Saliyané kagiyatan ing babagan musik, seni rupa, teater, filem, uga bisa akèh basa.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Remy wiwit karier dadi wartawan majalah Tempo (Semarang, 1965), redaktur majalah Aktuil Bandung (wiwit 1970), dhosèn Akademi Sinematografi Bandung (wiwit 1971), ketua Teater Yayasan Pusat Kebudayaan Bandung.[2] Dhèwèké nulis kritik, puisi, carkak, novèl (wiwit umur 18), drama, kolom, esai, sajak, roman populer, uga buku-buku musikologi, dramaturgi, basa, lan teologi.[2] Remy kaloka amarga kekendhelané ngadhepi wong akèh liwat panggung-panggung drama kang kabawah. Remy uga salah sijiné pelopor panulisan puisi mbeling.[2]

Saliyané nulis novèl, Remy uga pinter nggambar, drama lan ngerti babagan filem.[2] Saiki Dhèwèké manggon ing Bandung.[2] Remy tau dianugerahi bebungah Sastra Khatulistiwa 2002, iku kanggo novèl kang judhulé Kerudung Merah Kirmizi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Remy Sylado(01 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f Remy Sylado(01 Agustus 2011)