Aktuil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Aktuil ya iku kalawarti berita kang akèh ngemot karya sastra.[1] Kalawarti iki diterbitake CV. Aktuil ana Bandung.[1] Pimpinan rédhaksiné B. Juyanto lan Toto Rahardjo.[1] Ana ruang mirunggan sastra ya iku Prokem kanthi rédhaktur Nurhadie Irawan.[1] Ing 1980, kalawarti iki ngemot lembaran mirunggan penyair.[1]

Aktuil lair saka kasarujukan.[2] Prakarsane teka saka Denny Sabri Gandanegara, kontributor kalawarti Discorina, Yogyakarta.[2] Dhèwèké ora puas karo kalawarti anggoné makarya kang mung ngemot profil musik lan kunci lagu.[2] Dhèwèké ketemu Bob Avianto, juru tulis lepas masalah perfilman.[2] Saka omong-omong, wong loro iku tekan omongan serius kanggo nggawé kalawarti hiburan.[2]

Dijenengi Aktuil gara-gara sing padha nggawé agi gandrung karo kalawarti Actueel saka Landa.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Dendy Sugono 2003, k. 22.
  2. a b c d e f Sopian, Agus (6 August 2001). "Putus Dirundung Malang". Pantau. Dibukak ing 6 August 2016.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Dendy Sugono, ed. (2003). Ensiklopedia Sastra Indonesia Modern. Bandung: Remaja Rosdakarya. ISBN 979-692-283-5.

Pranala njaba[besut | besut sumber]