Puttu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Puttu karo kari gram


Pittu ( Tamil  ; Malayalam  ; Sinhala ) utawa puttu (pocapan [ˈPuttu] ) yaiku olahan sarapan sing dipangan ing negara-negara India Selatan ing Kerala, Tamil Nadu lan bagean Karnataka, uga Sri Lanka . Puttu tegese "bagean" ing Malayalam. Iki digawe saka silinder kukus saka beras sing dilapis nganggo parutan klapa, kadang-kadang nganggo isi sing legi utawa gurih. Puttu disajikake kanthi panas karo lawuh sing legi kayata gula aren utawa gedhang, utawa kari kayata dal, cah ayu, daging kambing, iwak utawa daging pitik . Ing Bhatkal, puttu disajeni karo lawuh kayata ghee lan gula utawa Paya .

Puttu utamane kasusun saka beras sing digiling kasar, klapa parut, uyah sethithik lan banyu. Asring dibumbui karo jinten, nanging bisa uga ana rempah-rempah liyane. Varian Sri Lanka biasane digawe nganggo glepung gandum utawa glepung beras abang tanpa jinten, nanging resep Bhatkal duwe klapa polos utawa varian masala sing digawe karo kelapa parut rasa daging utawa udang. Ing Bangladesh, njaba digawe saka campuran glepung beras lan moong dal sing digiling, dene isine yaiku campuran serpihan klapa lan jinis gula karamel sing padha karo dulce de leche . [1]

Putu gandum karo pisang

Deloken sisan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "BBC Indian Food Made Easy: Recipe for puttu", BBC, diarsip saka sing asli ing 2008-12-24, dibukak ing 2010-08-13