Idli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Idli
Idli - A Traditional Indian Food.JPG
Jeneng liyanéIdly
AjanganBreakfast & Dinner
Panggonan asalIndian subcontinent
Tlatah utawa prajaSouth India
Olah-olahan nasional gegayutanIndia, Singapore, Sri Lanka, Malaysia, Indonesia[butuh sitiran]
Hawa ajanganHot with a condiment such as sambar or chutney
Woworan pokokBlack lentils (de-husked), rice
VariasiButton idli, tatte idli, sanna, sambar idli, rava idli
Buku masakan: Idli  Médhia: Idli
Idli karo gegenepé

Idli utawa idly ( Ngenani wuni iki pronunciation  ) ( /ɪdl/ ) minangka jinis pananan saka beras sing dicithak, sing asale saka subbawana India, sing misuwur minangka panganan sarapan ing India Kidul lan ing antarané Tamil ing Sri Lanka . Roti sing digawé mbaka di dang dumadi saka fermentasilentils ireng (de-husked) lan beras. Proses fermentasi ngilangi ampas pathi saéngga luwih gampang dimetabolisasi awak. Idli duwèni sawetara jinis, kalebu rava idli, sing digawé saka semolina . Jinis daerah kalebu sanna Konkan.

Idli
Ajiné nutrisi saben 1 piece (30 gm)
Ènergi167 kJ (40 kkal)
7.89 g
Serat panganan1.5 g
0.19 g
Saturasi0.037 g
Monosaturasu0.035 g
Polinirsaturasi0.043 g
1.91 g
Mineral
Potasium
(1%)
63 mg
Sodhium
(14%)
207 mg
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Source: [1]

Nyepakaké[besut | besut sumber]

Idli dicampur karo jejanganan

Amarga idli iku sepa rasané, ubarampé dianggep wigati. Idli asring disandhingaké karo sambar nanging iki beda-beda gumantung karo wilayah lan rasa saben pawongan. Idli uga asring dibarengi karo chutney (saka klapa ), kaara chutney (dumasar bawang) utawa Kari Iwak Pedhes . Ing garing dicampur bumbu podi trep nalika lelungan.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. "Calories in Idli and Nutrition Facts". www.fatsecret.co.in.