Puto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Puto
Puto in banana leaf.jpg
Puto in banana leaf liner
AjanganDessert, breakfast
Panggonan asalPhilippines
Hawa ajanganhot, warm, or room temperature
Woworan pokokRice
Ènergi panganan
(per ajangan)
587[1] kcal
Panganan sairibbibingka, panyalam, puttu, kue putu
  Médhia: Puto

Puto yaiku olahan saka Filipina arupa kukusan roti beras, tradisional saka fermentasi beras adhonan ( galapong ). Iki dipangan kaya utawa minangka regenerasi kanggo sawetara panganan utama (umume, dinuguan ). Puto uga minangka istilah payung kanggo macem-macem jinis kuwe kukus pribumi, kalebu sing digawé tanpa beras. Yaiku salah sawijining jinis kakanin ( jajan beras).[2][3]

Gladri[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Puto Recipe". Dibukak ing 2008-08-26.
  2. Timothy G. Roufs & Kathleen Smyth Roufs (2014). Sweet Treats around the World: An Encyclopedia of Food and Culture: An Encyclopedia of Food and Cultur. ABC-CLIO. p. 269. ISBN 9781610692212.
  3. Alan Davidson (2006). The Oxford Companion to Food. OUP Oxford. ISBN 9780191018251.