Bibingka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bibingka
1048Bibingka Puto bumbong making Philippines 04.jpg
BIBINGKA rice cakes.jpg
AjanganDessert, breakfast
Panggonan asalIndonesia and Philippines
Hawa ajanganHot or warm
Woworan pokokGlutinous rice (galapóng), water or coconut milk
VariasiSalukara, Cassava cake
Panganan sairibpanyalam, puto
Buku masakan: Bibingka  Médhia: Bibingka

Bibingka minangka salah sawijining jinis kuwe beras panggang saka Indonesia lan Filipina . Biasane dipangan kanggo sarapan, apamaneh nalika musim Natal . Biasane dimasak ing kendil lempung kanthi godhong. Iki minangka subtipe kakanin (kue beras) ing masakan Filipina. Bibingka uga ditemokake ing Timor Lor lan komunitas Kristen ing Indonesia sisih wetan.