Perang Salib

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
1099jerusalem.jpg
Seri Perang Salib
Perang Salib Kapisan
Perang Salib Rakyat
Perang Salib Jerman, 1096
Perang Salib 1101
Perang Salib Kaloro
Perang Salib Katelu
Perang Salib Kapapat
Perang Salib Albigensian
Perang Salib Anak-anak
Perang Salib Kalima
Perang Salib Kaenam
Perang Salib Kapitu
Perang Salib Gembala
Perang Salib Kawalu
Perang Salib Kasanga
Perang Salib Lor

Perang Salib [1] inggih punika satunggalipun obahan umat Kristen ing Éropah ingkang merangi umat Muslim ing Palestina ingkang dipunambali saking abad kaping 11 ngantos abad kaping 13, kanthi tujuan ngrebut Wewengkon Suci saki kakuaosanipun tiyang Muslim lan damel geréja lan krajaan Latin ing Wétan.[2] Dipunparingi nama Perang Salib amargi saben tiyang Éropah ingkang ndhérék perang sami ngagem salib ing geger, lencana, lan panji-panji perang tiyang Éropah punika.[3]

Tetembungan Perang Salib ugi dipunginakaken kanggé ékspedisi-ékspedisi alit ing abad kaping 16 ing wewengkon sanjawinipun Bawana Éropah, limrahipun dhateng kaum pagan lan kaun non-Kristiani kangge alesan ingkang manéka warni; antawisipun agami, ékonomi, lan pulitik.[2]

Sejatosipun Perang Salib sanès perang agami, ananging perang ngrebut satunggalipun kakuaosan laladan.[2] Babagan punika dipunbuktikaken bilih tamtama Salib lan tamtama Muslim sami tuker-tukeran ilmu pengetahuan.[2]

Perang Salib nggadhahi prabawa ingkang ageng tumrap babagan pulitik, ékonomi, lan sosial ingkang ngantos dumugi sapunika prabawa punika taksih saged dipunraosaken.[2] Amargi konflik internal antawisipun krajaan-krajaan Kristen lan kakiyatan pulitik, wonten sawetawis ékspedisi Perang Salib (kados Perang Salib Kaping Sekawan) ingkang owah saking tujuan ingkang sepisanan.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)http://books.google.co.id/books?id=CoEoejVwL1sC&lpg=PA249&dq=perang%20salib&pg=PA249#v=onepage&q=perang%20salib&f=false |title=Kamus teologi] (dipunundhuh tanggal 2 September 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)[M. Yahya Harun. 1987. Perang Salib dan Prabawa Islam di Éropah. Yogyakarta: CV. Bina Usaha Yogyakarta.]
  3. ^ (id)Ensiklopedia Anak-anak Muslim (dipunundhuh tanggal 2 September 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

  • Artikel online saking [1] lan [2]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perang_Salib&oldid=1089570"