Perang Salib Albigensian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
1099jerusalem.jpg
Seri Perang Salib
Perang Salib Kapisan
Perang Salib Rakyat
Perang Salib Jerman, 1096
Perang Salib 1101
Perang Salib Kaloro
Perang Salib Katelu
Perang Salib Kapapat
Perang Salib Albigensian
Perang Salib Anak-anak
Perang Salib Kalima
Perang Salib Kaenam
Perang Salib Kapitu
Perang Salib Gembala
Perang Salib Kawalu
Perang Salib Kasanga
Perang Salib Lor

Perang salib kalima (1218-1221) diumumaké déning Paus Innocentius lan Konzil Lateran IV, sing uga netepaké undang-undang inquisisi lan pirang-pirang aturan anti yahudi. Kanggo ngentukaké manèh ngawasi pasukan salib, jabatan raja Yerusalem digantèkaké déning wakil Paus. Jabatan “raja Yerusalem” iki mung “formalitas idealis”, tanpa kakuasaan sejatiné, amarga de facto Yerusalem wés dirébut manèh déning al-Ayubi.[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) Michael Baigent, Richard Leigh, Henry Lincoln. Holy Blood, Holy Grail. Ufuk Publishing House. k. 30. ISBN 9791238022. ISBN 978-979-1238-02-1
  2. ^ (id) Imam Khomeini (2004). Palestina dalam pandangan Imam Khomeini. Zahra Publishing House. k. 9. ISBN 9793249552. ISBN 978-979-3249-55-1