Perang Salib Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
1099jerusalem.jpg
Seri Perang Salib
Perang Salib Kapisan
Perang Salib Rakyat
Perang Salib Jerman, 1096
Perang Salib 1101
Perang Salib Kaloro
Perang Salib Katelu
Perang Salib Kapapat
Perang Salib Albigensian
Perang Salib Anak-anak
Perang Salib Kalima
Perang Salib Kaenam
Perang Salib Kapitu
Perang Salib Gembala
Perang Salib Kawalu
Perang Salib Kasanga
Perang Salib Lor

Perang Salib Lor[1] utawa Perang Salib Baltik[2] ya iku perang salib sing dilakokake déning raja Denmark lan Swedia, nglawan wong-wong sing nganut paganisme ing Éropah Lor sekitar pasisir lor lan etan Laut Baltik. Kampanyé Swedia lan Jerman nglawan Geréja Ortodoks Rusia uga dirembug minangka bagian saka Perang Salib Lor.[1][3]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Christiansen, Erik (1997). The Northern Crusades. London: Penguin Books. k. 287. ISBN 0-14-026653-4. 
  2. ^ Hunyadi, Zsolt; József Laszlovszky (2001). The Crusades and the Military Orders: Expanding the Frontiers of Medieval Latin Christianity. Budapest: Central European University Press. k. 606. ISBN 9639241423.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)
  3. ^ An Historical Overview of the Crusade to Livonia by William Urban


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perang_Salib_Lor&oldid=1091257"