Pasta almond

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tempel kacang almond

Pasta Almond digawe saka pasta almonds utawa kacang almond lan gula ing witjaksono jumlahe, karo jumlah cilik saka lenga masak, endhog diantemi, krim abot utawa sirup jagung [1] ditambahake minangka Binder a. Mirip karo marzipan, nanging duwe tekstur sing luwih kasar. Pasta Almond digunakake kanggo ngisi kue-kue, nanging bisa uga ditemokake ing coklat . Ing iklan diprodhuksi almond paste, lemah apricot utawa Peach kernels sing kadhangkala ditambahaké kanggo tetep biaya mudhun (uga dikenal minangka persipan ).

Migunakake[besut | besut sumber]

Pasta Almond digunakake kanggo ngisi kue-kue saka macem-macem budaya. Iki minangka bahan utama kanggo jajanan cakar bear Amerika. Ing negara-negara Nordic, pasta almond digunakake kanthi akeh, ing macem-macem kue lan cookie. Ing Swedia [2] (ing endi kondhang minangka mandelmassa) digunakake ing biskuit, muffin lan roti lan minangka isi semla [3] [4] lan digunakake ing permen Paskah lan Natal. Ing Denmark (ing endi dikenal minangka marcipan utawa mandelmasse), pasta almond digunakake ing pirang-pirang kue, kayata ngisi kringle jajanan tradisional Denmark. Ing pasta almond Finlandia (diarani mantelimassa ) digunakake ing praline coklat lan ing versi Finlandia saka Shakes Tuesday laskiaispulla.

Ing Walanda, pasta almond (diarani amandelspijs ) digunakake ing spekula gevulde (biskuit berbumbu coklat) lan banket . Iki digunakake kanggo ngisi roti Natal Kerststol sing wis ana woh, sing biasane dipangan nalika sarapan Natal. Ing Jerman, pasta almond uga digunakake ing kue lan permen. Ing basa Jerman, pasta almond dikenal minangka Marzipanrohmasse lan didol kayata Lübecker Edelmarzipan, yaiku "marzipan berkualitas tinggi saka Lübeck ".

Iwak tempel kacang almond (panganan khas Natal Salento)
Almond paste lamb (panganan khas Paskah Salento)

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Almond paste
  2. "Mandelmassa". Diarsip saka sing asli ing 2009-02-10. Dibukak ing 2009-02-04.
  3. Semla
  4. Semla