Semla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Semla
SemlaFlickr.jpg
Traditional Swedish semla
Buku masakan: Semla  Médhia: Semla

A semla, vastlakukkel, laskiaispulla utawa fastlagsbulle / fastelavnsbolle punika salah sawijining jinis olahan tradisional muter manis digawe ing macem-macem formulir ing Swèdhen,[1] Finlan, Éstlan, Nurwègen, Dhènemarken, Kapuloan Pharur lan Iceland, gadhah nyilihake lan utamané Shrove Selasa ing negara paling, Shrove ana ing Dhènemarken, bagean Swèdhen kidul, Èslan lan Kepulauan Pharur utawa Minggu Fastelavn ing Nurwègen. Ing Swèdhen, umume dikenal minangka semla (jamak: semlor ), nanging uga dikenal kanthi jeneng fettisdagsbulle (lit. " Lemak tuesday roll "). Ing sisih kidul Swèdhen, uga ing Finlan sing nganggo basa Swèdhen, iki dikenal kanthi jeneng fastlagsbulle (jamak: fastlagsbullar ; semla ing tangan liya tegese bun gandum polos kanthi butter, diarani "fralla" ing Swèdhen). Ing Éstlan diarani luaslakukkel . Ing Nurwègen lan Dhènemarken diarani fastelavnsbolle . Ing Èslan, dikenal minangka bolla lan dadi ing Bolludagur. Ing Kapuloan Pharur diarani Føstulávintsbolli, lan disedhiyakake ing Føstulávintsmánadagur. Semla sing disajikake ing mangkuk susu panas yaiku hetvägg (lit. " Tembok panas ").[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Semlor - Recept - Semlebullar". recepten.se.
  2. http://blog.ingredientmatcher.com/recipe-swedish-semlor-fastlagsbullar-hetvagg-sweet-cream-bun-eaten-mardi-gras/