Kringle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kringle
Kringle 2.JPG
Kringle
JinisPastry
Tlatah utawa prajaScandinavia
Buku masakan: Kringle  Médhia: Kringle

Kringle ( /ˈkrɪŋɡəl/ ,pra=|Babagan swara iki Ngenani wuni iki listen ) minangka salah sawijining olahan jajanan Skandinavia, macem-macem jinis pretzel saka Nordik. Pretzel dikenalake karo biksu Katolik Roma ing abad kaping 13 ing Dhènemarken, lan saka kana nyebar menyang saindhenging Skandinavia lan berkembang dadi pirang-pirang jinis kue-kue sing legi, asin utawa kebak, kabeh wujud kringle.