Pannenkoek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pannenkoek
2015 01 Spekpannenkoek.jpg
Pannenkoek with bacon
AjanganMain course
Panggonan asal Netherlands
Tlatah utawa prajaNorthwestern Europe
Hawa ajanganwarm
Woworan pokokFlour, milk, and eggs
  Médhia: Pannenkoek

A pannenkoek [1] ( Dutch pronunciation: [ˈPɑnəˌkuk] ( </img>  ; jamak pannenkoeken (Ngenani wuni iki listen )</img> (Ngenani wuni iki listen ) ) utawa pancake Walanda minangka olahan pancake kanthi asal-usul ing Walanda .[2] Pannenkoeken biasane luwih gedhe (dhiameter sikil) lan luwih tipis tinimbang kanca pancake Amerika utawa Skotch, nanging ora tipis kaya crepe .  Bisa uga irisan daging babi, apel, keju, utawa kismis . Plain asring dipangan nganggo treacle (sirup saka bit gula ), apeltroop (macem-macem butter apel Walanda) utawa gula (bubuk) lan kadhang digulung kanggo dipangan kanthi tangan utawa nganggo alat makan.

Bahan baku yaiku glepung (polos, nambah dhewe utawa kalorone), susu, uyah, lan endhog. Nambahake glepung soba (nganti 50 persen) iku tradisional, nanging saiki kurang umum. Susu bisa diganti karo susu kedele tanpa ngganti asil pungkasan.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "pannenkoek / pannekoek*". www.taaltelefoon.be (ing basa Walanda). Dibukak ing 2018-01-09.
  2. Sharron L. McElmeel, McElmeel, Sharron; Deborah L. McElmeel (2006). Authors in the pantry: recipes, stories, and more. Libraries Unlimited. pp. 49–50. ISBN 978-1-59158-321-9.