Palatschinke

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Palatschinke
Pfannkuchen mit Zucker.jpg
Ordinary palatschinke, sprinkled with sugar.
Jeneng liyanéPalačinka, palacinka, palacsinta, clătite
JinisPancake
Panggonan asalGreco-Roman world
Woworan pokokeggs, wheat flour, milk
Buku masakan: Palatschinke  Médhia: Palatschinke

Palatschinke (utawa palaccinka, jamak palatschinke) punika salah sawijining olahan lancip Pancake -like macem-macem pancake saka Greco-Romawi asal.[1] Nalika panganan cuci mulut paling umum ing negara-negara Slavia Selatan lan Kulon, umume uga dikenal ing bagean liyane ing Eropa Tengah lan Timur . Jeneng sajian kalebu Palaçinka ( Albania ), Palatschinke (pl. Palatschinken ) ( Jerman Jerman ), palačinka (pl. Palačinke ) ( Bosnia, Kroasia, Slovene ), palacinka ( Slowak ), palačinka ( Czech ), палачинка ( Bulgaria, Montenegrin, Macedonian, Serbia ), naleśnik ( Polen ), cliteit ( Romania ), palacinta utawa palacinca ( Italia ) lan palacsinta ( Hungaria ).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Goldstein 2015.